Ga naar hoofdinhoud

Vijfde editie Hydrauliek Symposium

Op 13 september zal in Ede voor de vijfde keer Het Hydrauliek Symposium worden georganiseerd. Dit congres voor hydrauliek specialisten wordt georganiseerd door de VPH (Vereniging Platform Hydrauliek) en de sectie Hydrauliek van de Feda (Federatie Aandrijven en Automatiseren). Dit jaar staat het symposium in het teken van Waterhydrauliek.

Water wordt als kracht overdragend medium al gebruikt vanaf de 19e eeuw. In de vorm van water glycol is het in de vorige eeuw een uitstekende oplossing geweest voor brandgevaarlijke of milieuvriendelijke toepassingen. Er vindt in de huidige 21ste eeuw een snelle ontwikkeling plaats naar de toepassing van puur water als medium.

Belangrijke extra voordelen hierbij zijn: eenvoudige beschikbaarheid, eenvoudige afvoer, zeer lage milieueffecten, uitstekende hygiënische eigenschappen, lage drukval verliezen en hoge vloeistof stijfheid. Wij willen graag alle informatie op dit gebied verzamelen en dat delen met de vele deelnemers die wij op dit symposium verwachten.

Het symposium vormt een uitdagend en interessant platform om contacten te leggen tussen de professionele experts en praktische toepassers in de aandrijftechniek branche.

Het programma voor de 13e september is inmiddels rond. Van de in totaal zestien technische bijdragen zijn twaalf afkomstig van specialisten uit Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, België en Canada.

De organisatie heeft ook een prijsvraag uitgeschreven onder studenten van technische HBO opleidingen. De opdracht is: “Ontwerp een apparaat voor huishoudelijk gebruik waarmee plastic afval kan worden gecomprimeerd”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven