Ga naar hoofdinhoud

Van Riet levert automatisch sorteersysteem

Van Riet Material Handling Systems heeft een sorteersysteem bij Heemskerk Bloemen geïnstalleerd dat emmers en dozen sorteert op klantniveau. De producten worden in de ontvangsthal en de verkoopcellen opgezet. Het sorteersysteem voegt de verschillende stromen eerst samen en sorteert ze dan waarbij de kleinere klanten in batch worden aangevoerd en de grote klanten een vaste plek aan het sorteersysteem krijgen. De kleine klanten wisselen zich in hoog tempo af aan de sorteerbestemmingen.

Heemskerk Bloemen is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste bloemen- en plantenexporteurs van Nederland. Om klanten sneller en beter te bedienen implementeert Heemskerk Bloemen een gemechaniseerd orderverdeelsysteem voor de logistieke afhandeling in de hal.

Alle pickregels in een fust worden automatisch gescand en door de nauwe besturingsintegratie met de Heemskerk software is precies bekend welke producten zich waar op het systeem bevinden en hoeveel producten er nog moeten komen voor de order.

Het hart van het systeem is een shoe sorter. Dit is een hoge capaciteit sorter met een hoge uitsluisnauwkeurigheid en een hoge betrouwbaarheid. De sorter heeft vier toevoerbanden en 42 uitgangen. Iedere uitgang heeft een lengte van twaalf meter zodat een grote hoeveelheid fusten gebufferd kunnen worden.

In een pragmatische aanpak hebben Heemskerk en Van Riet gezamenlijk het systeemconcept ontworpen dat het best past bij het specifieke proces in de hal van Heemskerk. De productie van Heemskerk gaat gewoon door terwijl het systeem geplaatst wordt, de invloed op de productie is tot een minimum beperkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven