Ga naar hoofdinhoud

TU Delft racet tegen wereldtop op Hockenheim

Vandaag is op het Formule 1 circuit van Hockenheim de complete wereldtop van de Formula Student competitie aanwezig voor de grootste wedstrijd van het jaar. Het DUT Racing team van de TU Delft wordt met hun lichtgewicht en zuinige racewagen gezien als een grote kanshebber voor de eindoverwinning. 

In het afgelopen jaar hebben de studenten een complete racewagen bedacht en gebouwd. In tegenstelling tot veel andere teams kiezen de studenten uit Delft voor een super lichte en zuinige auto. Met minder dan 150 kilo zijn ze gemiddeld 70 kilo lichter dan andere auto’s. Hierdoor en dankzij de keuze voor bio-ethanol als brandstof, is hun auto gemiddeld 36% zuiniger dan de concurrentie. Met een verbruik van 1 op 11 is deze raceauto net zo zuinig als veel normale personenwagens.

Hightech
De Delftse auto is een geavanceerde machine waarin veel gebruik wordt gemaakt van technieken uit de lucht- en ruimtevaart. Zo bestaan hun chassis, velgen, stuur en aandrijfassen volledig uit koolstofvezel. Het chassis is in werkelijkheid een lichte constructie, van iets meer dan 20 kilo, die ook in vliegtuigen wordt gebruikt.

Met de ééncilinder motor van 450cc accelereert de auto van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden. Niet voor niets zijn er tijdens evenementen belangrijke personen als Ross Brawn van Brawn GP aanwezig om te zien wat de studenten gebouwd hebben. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven