Ga naar hoofdinhoud

Trapliftgebruikers gaan liever met de trap

ThyssenKrupp Accessibility, een productiebedrijf binnen ThyssenKrupp Access, is een onderdeel van het ThyssenKrupp concern dat zich bezig houdt met het ontwerpen en produceren van trapliften voor over de hele wereld. Traditionele trapliften zijn voorzien van een zitting waarop mensen die moeilijk kunnen traplopen plaats kunnen nemen. Onlangs introduceerde de trapliftproducent uit Krimpen aan den IJssel StairWalker, een apparaat met ondersteunend frame waarmee mensen die moeite hebben met traplopen dit toch nog veilig en zelfstandig kunnen blijven doen.

ThyssenKrupp Accessibility produceert al sinds 1953 trapliften voor rechte en gebogen trappen. Eindgebruikers zijn doorgaans senioren die zolang mogelijk thuis, in hun vertrouwde omgeving, willen blijven wonen. Door de vergrijzing wordt het marktsegment steeds groter en aantrekkelijker en de concurrentie daardoor heviger. Om na te gaan of de traditionele traplift met stoelzitting in deze tijd nog voldoende zou zijn, heeft het bedrijf enkele jaren geleden een onderzoek laten uitvoeren onder eindgebruikers van trapliften.

Carolien Brouwer, Product Manager bij ThyssenKrupp Accessibility: “Op de vraag aan gebruikers van trapliften welke eigenschappen of functionaliteiten ze het belangrijkste vinden in een nieuw product dat ondersteunt bij het traplopen, kwam een verrassend antwoord: veel gebruikers willen dat een nieuw product moet voorkomen dat ze een traditionele traplift met stoelzitting nodig hebben!”

Dit was voor ThyssenKrupp Accessibility een bevestiging om het idee uit te werken van een looplift waarbij je niet zit maar waar je tijdens het traplopen alleen wordt ondersteund door een frame in de rug en onder de armen. Het voordeel is dat de gebruiker langer fit blijft doordat hij blijft bewegen. Dit sluit zeer goed aan op het huidige streven om senioren zo lang mogelijk te laten blijven bewegen, omdat dit bevorderlijk blijkt voor hun gezondheid en daarmee hun kwaliteit van leven.

Het volledig artikel vindt u in het oktober-nummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven