Ga naar hoofdinhoud

Software verlaagt servicekosten turbines

Het pitch-controlesysteem van een windturbine zorgt voor het verstellen van de rotorbladen om de draaisnelheid zo optimaal mogelijk te houden. Moog Inc. introduceert haar nieuwe Wind Turbine Pitch Remote Terminal Software, een tool die operators en fabrikanten meer controle en een meer diepgaande kennis geeft over de werking van pitchsystemen die essentieel zijn voor de efficiëntie en de veiligheid van windturbines.

De nieuwe remote terminal software kan worden benaderd, door zowel Moog ingenieurs als door service mensen van de klant, door middel van een gebruiksvriendelijke GUI (Graphical User Interface). Op basis van een bewezen architectuur, biedt de software gebruikers de mogelijkheid om op afstand potentiële operationele problemen te diagnosticeren in het pitchsysteem en corrigerende maatregelen te nemen. Hetzij door het aanpassen van parameters of via preventieve onderhoudswerkzaamheden.

Effectief en doelgericht onderhoud
Ontworpen met de unieke servicebehoeften van de klant in het achterhoofd zal het statusoverzicht van het pitch-controlesysteem worden weergegeven naast de belangrijkste controle-informatie, hierdoor ontstaat een uitgebreide maar toch eenvoudig te gebruiken service tool. De parameter-editor biedt een volledige data-set en beveiligde toegang tot de belangrijkste parameters in de pitch besturingssoftware.

De geïntegreerde condition monitoring functies laten vroegtijdig diagnoses van mogelijke problemen zien die belangrijk zijn voor het verminderen van stilstandtijd van de turbine. De softwaretool helpt operators ook met het plannen van on-site servicewerkzaamheden, waardoor effectieve en doelgerichte onderhoud mogelijk is. Software-updates kunnen ook op afstand worden doorgevoerd om ervoor te zorgen dat klanten kunnen profiteren van continue verbeteringen in de softwaretool. Deze updates zijn gemaakt op basis van feedback van de wereldwijde service-organisaties.


Moog Wind Turbine Pitch Remote Terminal Software status view (afbeelding: Moog)

Volgens Tobias Rösmann, R & D manager voor Moog in Unna (D), zal de nieuwe remote terminal software ervoor zorgen dat klanten in staat zijn om analyses en monitoring op basis van real-time gegevens uit te voeren. “Dit elimineert de noodzaak voor tijdrovende en kostbare on-site service bezoeken en zal een belangrijke rol spelen in het verlagen van cost of energy (COE) bij windenergie“.
Moog introduceert hun nieuwe Remote Terminal Software tijdens de HUSUM Windenergy 2012 van 18 tot en met 22 september in Duitsland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven