Ga naar hoofdinhoud

SMS Meer bouwt 150 MN extrusiepers

SMS Meer presenteerde begin mei een 150 MN extrusiepers. De machine is gebouwd voor de Shandong Yankuang Light Alloy Company in China, goed voor de productie van 130.000 ton aan aluminiumprofielen per jaar. Begin 2012 moet de machine operationeel zijn.
Op deze grote machine zullen onder andere naadloze aluminium buizen, industriële profielen en profielen voor hogesnelheidstreinen gemaakt worden. Aluminiumprofielen worden vooral gebruikt voor de opbouw van de wagons (dakspanten en zijkanten) om het gewicht te beperken.
Tussen Peking en Sjanghai worden momenteel testritten gehouden op de eerste hogesnelheidslijn in China. Dit is het begin van een groter netwerk van hoge snelheidslijnen. De machine kan profielen maken met een lengte van 2.000 mm tot 60.000mm en een maximale doorsnede van 700mm.
De extrusiepers is 12m hoog, 5m breed en 40m lang en weegt in zijn geheel 2000 ton. De machine wordt in delen naar China verscheept, en ter plekke weer opgebouwd.

De twaalf axiale zuigerpompen van Bosch Rexroth van boven gezien.


De hydraulische aandrijving is gemaakt door Bosch Rexroth. Om de ‘double-action’ zuigers heen- en weer te kunnen bewegen, bestaat het systeem verder uit twaalf axiale zuigerpompen van 200kW elk, een besturingssysteem met 48 regelkleppen, een koelingcircuit met een vermogen van 650kW en een olieopslagtank van 52.000dm3.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven