Ga naar hoofdinhoud

Siemens aandrijfsystemen voor Tata Steel

Siemens Nederland heeft van Tata Steel in IJmuiden opdracht gekregen voor het moderniseren van de aandrijvingen van Coiler nummer 3 in de warmbandwalserij. Met deze modernisering, die begin 2012 wordt opgeleverd, is een bedrag van meer dan 4 miljoen euro gemoeid. Siemens vervangt momenteel in deze walserij ook de aandrijvingen van de eindwalsen 1 tot en met 7, en moderniseerde hier eerder al de level-1 automatisering.

Aan het einde van de warmbandwalserij wordt het staal opgewikkeld tot rollen. De installaties die dit doen noemt men Coilers. De gewalste strip, die met een snelheid van meer dan 75 km/uur bij de Coilers aankomt, verlaat de walserij in de vorm van rollen, ofwel coils, met een gewicht tot 40 ton en een diameter variërend van 1,2 tot 2,3 meter.

Coilers wikkelen aan het einde van de warmbandwalserij het staal op tot rollen
Coilers wikkelen aan het einde van de warmbandwalserij het staal op tot rollen.

Om de klant in de toekomst een breder pakket staal met hoge sterkte te kunnen leveren, moet het vermogen van de Coiler-aandrijvingen worden verhoogd met 20%. Daarnaast verhoogt de modernisering ook de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van Tata’s installaties. Het staal uit IJmuiden wordt met name verwerkt in de automobielindustrie, de bouw en de verpakkingsindustrie.

Tot de leveringsomvang van Siemens behoren niet alleen de motoren en de frequentieregelaars, maar ook de gehele engineering, bouw, installatie en inbedrijfstelling, inclusief de integratie van de Coiler-aandrijvingen in de bestaande Siemens automatiseringsomgeving.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven