Ga naar hoofdinhoud

Scheepsdiesels bewaken via internet

Pon Power heeft een nieuwe service gelanceerd waarmee via het internet verbinding gemaakt kan worden met Caterpillar voortstuwingsmotoren, generatoren en boegschroefinstallaties op een schip. Deze service maakt het mogelijk om altijd en overal ter wereld inzicht te krijgen in de status van de installatie.

Pon Power Insight.com is gebaseerd op het bestaande telecontrol systeem van Pon Power, dat al breed wordt toegepast in de land- en tuinbouw. Via een internetverbinding met behulp van een satelliet of GPRS kan het systeem verbinding maken met de krachtbronnen op een schip, ongeacht waar dat zich bevindt.

Het systeem is op maat gemaakt per motortype en in eerste instantie ontwikkeld voor de meest gangbare elektronische Caterpillar motoren (types 3508, 3512, 3516 en C32). Het systeem biedt een grafische weergave van de belangrijkste prestatie-indicatoren van het schip. Zo wordt onder andere het koel-, olie- en brandstofsysteem bewaakt.

Pon Power Insight.com is verkrijgbaar als onderdeel van een onderhoudscontract, waarbij met de beschikbare informatie uit dit systeem ook de onderhoudsplanning geheel of deels uit handen kan worden genomen. Daarnaast is er de mogelijkheid het systeem als los pakket aan te schaffen, waarbij de klant zelf de installatie(s) kan bewaken. Pon Power werkt nog aan andere toepassingen, bijvoorbeeld voor locomotieven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven