Ga naar hoofdinhoud

‘s Werelds grootste tunnelventilatiesysteem

ABB heeft een order binnen gehaald van $ 21.000.000 van AlpTransit Gotthard AG (ATG) om een ventilatie-systeem te leveren voor de Gotthard basistunnel in Zwitserland, waarin treinen onder de Alpen door rijden. Het is ‘s werelds grootste spoortunnel project met een lengte van 57 km. In totaal hebben de tunnels, schachten en gangen een totale lengte van 152 km.

De order werd geboekt in het eerste kwartaal van 2011 en de planning is dat het systeem wordt geïnstalleerd en operationeel is in 2017. Eenmaal voltooid gaan er naar schatting 200-250 treinen per dag door de tunnel. Samen met TLT Turbo GmbH (Germany) vertegenwoordigt ABB een consortium waaraan het project is toevertrouwd, wat ongeveer $ 45.000.000 waard is.

Het consortium is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, produceren en installeren van het grootste tunnelventilatiesysteem ooit gebouwd, waardoor het hele netwerk van de tunnel wordt voorzien van verse lucht. ABB garandeert dat het zal werken op het hoogste betrouwbaarheidsniveau en energie-efficiëntie. Systeembetrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit zijn van cruciaal belang in dit project. Het ventilatiesysteem voldoet aan de hoogste ATG-veiligheidseisen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven