Ga naar hoofdinhoud

Regelbare tandwielkasten voor offshore productie

Vorig jaar heeft Voith al een grote order geboekt voor de levering van zestig Vorecons regelbare planetaire tandwielkasten voor het ‘Pre-Salt Cluster’ veld in het Cessao Onerosa olieveld voor de kusten van Rio de Janeiro en São Paulo. Gezien het vertrouwen dat exploitant Petrobras Nederland heeft in deze compacte overbrengingen, heeft het bedrijf onlangs een vervolgorder van 28 stuks geplaatst.

De 28 Vorecons type RWE7F12 zijn bedoeld voor vier FPSO’s (Floating Production Storage and Offloading units) en worden geïnstalleerd in de aandrijflijnen voor de elektrische aangedreven compressoren. De elektromotoren zorgen voor de aandrijving van de compressoren, de snelheid wordt geregeld door de Vorecon.

De compacte, robuuste constructie en de hoge betrouwbaarheid maken de regelbare planetaire tandwielkast geschikt voor de barre omstandigheden op de Atlantische Oceaan. Een MTBF (mean time between failure) geeft een indicatie voor de hoge betrouwbaarheid van deze overbrenging. De levensduur van vele decennia is ongeveer drie keer zo lang als voor frequentieomvormers. De regeling is gebaseerd op hydrodynamische krachtoverbrenging.

De winplatforms pompen een mengsel van olie, gas en water op uit het veld voor de Braziliaanse kust. Om het gasmengsel met variërende dichtheid te comprimeren en naar het olieveld terug te voeren, is een snelheidsregeling nodig. De door de Vorecon geregelde compressoren maken dat terugvoeren zonder extra apparatuur mogelijk. Vergeleken met andere technische oplossingen bespaart dit ruimte op de FPSO.

Om over de duur van het hele project meer toegevoegde waarde voor Brazilië te creëren, heeft Voith in de staat São Paulo een nieuwe montagehal met testfaciliteiten gebouwd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven