Ga naar hoofdinhoud

Pitch-aandrijvingen voor rotorbladverstelling

Winergy presenteerde op de Hannover Messe een nieuwe oplossingen voor pitch-aandrijvingen voor de rotorbladverstelling bij windturbines. Bij de nieuwe oplossing staan betrouw-baarheid en efficiëntie van de installatie op de voor-grond. Door toepassing van contactloze energieover-dracht en intelligente software-oplossingen in plaats van de gebruikelijke hardware wordt de levensduur van de turbine volgens het bedrijf belangrijk verbeterd en de efficiëntie verhoogd. Onderdeel van de oplossing zijn speciale regelalgoritmen, die specifiek zijn bedoeld om de slijtage te verminderen.

Een belangrijk onderdeel in het geheel is de mogelijkheid van separate bladverstelling. Dit ontlast het totale systeem en het vermindert daardoor de kosten tijdens de levensduur, terwijl tegelijkertijd de energieopbrengst wordt verhoogd. Intelligente verstelling van de rotorbladen verbeterd behalve behalve het rendement ook de betrouwbaarheid van de windmoleninstallatie. Het modulaire bouwprincipe biedt mogelijkheden voor aanpassing aan de wensen van de klant, zodat verschillende oplossingen voor dezelfde functie bij verschillende vermogens zijn te realiseren.

Het Winergy Pitch System is gemakkelijk in te bouwen. Zonder omvormer kan deze direct aan de 3 x 400 V AC stroomvoorziening van de rotornaaf worden aangesloten. Het systeem werkt samen met motoren met lage massatraagheid, wat geringe verliezen oplevert bij geringe afmetingen. Het geïntegreerde diagnosesysteem spaart extra sensoren uit en kan volledig worden ingevoerd in de door Winergy aangeboden complete bewaking van de installatie.

Winergy is fabrikant van aandrijfsystemen voor windturbines en van technologieën en dienstverlening rondom de betrouwbaarheid van deze systemen. De onderneming koppelt ervaring in de mechanische en elektrotechniek met kennis van windenergie ten einde op elkaar afgestemde oplossingen voor de windturbine-industrie te ontwikkelen en te produceren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven