Technologie nieuws

Perslucht en stikstof in cleanrooms

Hoe ga je in een cleanroom om met perslucht en welke eisen stelt een cleanroom aan de hierin toegepaste pneumatische componenten en materialen? De toenemende vraag naar onder schone condities gemonteerde componenten en subassemblies betekent dat ook toeleveranciers zoals Pneu/tec investeren in (uitbreiding van) eigen cleanrooms.

Pneu/tec houdt zich bezig met het beheersen van stroming en beweging. Dat gaat verder dan alleen pneumatiek en vacuüm. Waarde toevoegen is ook een fenomeen dat in dit kader genoemd moet worden. Voor de machinebouw in Nederland is ook belangrijk, dat er innovatief wordt ontwikkeld en dat de ‘time to market’ wordt verkort.

Om deze reden gaan componententoeleveranciers steeds meer machinedelen en sub-assemblies ontwikkelen en produceren. Voor levering onder meer de halfgeleiderwereld en de medische apparatenindustrie is het belangrijk dat ze onder de juiste condities (lees: clean rooms) kunnen werken.

Reinigen en assembleren
Clean rooms moeten zorgen voor schoon werken. Dat begint bij Pneu/tec overigens daarbuiten al met ultrasoon reinigen van componenten en materialen die in de cleanroom worden verwerkt. In deze reinigingstraat en in de clean room zelf worden luchtpistolen met geïoniseerde lucht gebruikt.

De schone producten worden in de cleanroom geassembleerd tot kant en klaar monteerbare subassemblies. De halffabrikaten worden dubbel wordt verpakt om zeker te weten dat ze schoon aankomen.

Hoe goed ook geconditioneerd en gefilteerd, perslucht is nooit volkomen vrij van stof-, olie- en waterdeeltjes. Daarom gebruikt Pneu/tec in de cleanroom behalve perslucht ook stikstof vanuit een grote druktank die door een gasleverancier wordt gevuld met zuivere stikstof. Additioneel zijn er nog speciale filters in het stikstofnet gemonteerd.

Voor minder kritische toepassingen wordt ook perslucht gebruikt. Daarvoor is er een compressorinstallatie met frequentiegeregelde schroefcompressor, droger en uitgebreide filterunit.

Materialen
Veel hierin gebruikte onderdelen zijn standaard, maar voorafgaand aan de montage goed schoongemaakt. Slangen spuiten we inwendig schoon met geïoniseerde lucht of met stikstof. Componenten worden ultrasoon gereinigd en daarna schoon geblazen.

Met name de slangkeuze is kritisch; ze mogen bijvoorbeeld geen siliconen bevatten. Daarnaast gelden eisen aan soepelheid, drukvastheid, temperatuurbestendigheid en diffusiedichtheid. zijn, wat eveneens specifieke eisen aan het materiaal stelt In de halfgeleiderindustrie is men bijvoorbeeld met ultrahoog vacuüm bezig. Onder die omstandigheden moet alles volkomen dicht zijn, er mag geen enkel deeltje uit komen. Oh ja, de totale constructie moet ook nog een lage massa hebben.

Het volledig artikel vindt u in het augustus-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven