Ga naar hoofdinhoud

OpenSafety nieuw standaard Universeel veiligheidssysteem

Het netwerkonafhankelijke Open Source veiligheids-systeem OpenSafety is door de International Electrotechnical Commission (IEC) in Genève getest en goedgekeurd. Deze wereldwijd erkende afvaardiging van 27 landen, waaronder China, Amerika en Duitsland, geeft OpenSafety  hiermee vrij voor internationale standaardisatie.

Op de HMI beurs afgelopen april werd openSAFETY geïntroduceerd en toegepast op de meest gebruikte Ethernet protocollen: Sercos III, Modbus TCP, EtherNet/IP en Powerlink. OpenSafety  is gecertificeerd door TÜV Rheinland en TÜV Süd voor SIL 3 applicaties en geschikt voor alle typen veldbussen en industriële netwerken. Vanaf nu is het mogelijk te werken met één flexibele, universele, leverancieronafhankelijke en gecertificeerde veiligheidsoplossing. Een oplossing die een verbetering mogelijk maakt in ontwikkelkosten, installatietijd, gebruik en onderhoud van veiligheidssystemen.

OpenSafety is een Open Source oplossing van de Ethernet Powerlink Standardization Group (EPSG). EPSG is een onafhankelijk samenwerkings-verband van bedrijfsleven, kennis- & onderzoeksinstituten en eindgebruikers. Het is opgericht om te helpen bij de technologische ontwikkeling en de internationale promotie van Powerlink.

“Met de erkenning vanuit de IEC zetten we een nieuwe stap vooruit in de wereldwijde Open Source mogelijkheden”, aldus Piet Tak, directeur van B&R Industriële Automatisering Benelux en lid van EPSG.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven