Ga naar hoofdinhoud

Oktokopter op de Floriade

Afgelopen week presenteerde de deelstaat Noordrijn-Westfalen zich op de Floriade, de tuintentoonstelling die elke tien jaar in Nederland wordt gehouden. De Hochschule Rhein-Waal was aanwezig met het onderzoeksproject ‘Smart Inspectors’, een oktokopter. Dit is een GPS-gestuurde drone, die in de toekomst ook met behulp van een smartphone kan worden bestuurd.

Het apparaat is uitgerust met speciale camera’s om boeren en tuinders bij het specifieke beheer van hun gronden te ondersteunen. Het in de Euregio Rhein-Waal uitgevoerde onderzoeksproject heeft tot doel om de totale procesketen van speciale infrarood (IR) camera’s en radar met behulp van vliegende apparaten en dataoverdracht op afstand tot aan wetenschappelijke verwerking met resultatenoverzicht voor de eindgebruikers te ontwikkelen. De Floriade bood de beste omstandigheden om de Smart Inspectors in een breed verband te presenteren.


De ‘Smart Inspector’ is een GPS-gestuurde oktokopter, die in de toekomst ook met behulp van een smartphone kan worden bestuurd.

Het apparaat is uitgerust met speciale camera’s om boeren en tuinders bij het specifieke beheer van hun gronden te ondersteunen.

De leidende partner in het project is de Hochschule Rhein-Waal. Samen met de collega’s van Wageningen Universiteit & Research en het Research Centre Remote Sensing van het Landwirtschaftszentrum Haus Riswick, de firma’s Sceme.de (sensoren), IMST (radar) und BLGG Research (landbouwkundig onderzoek en voorlichting) ontwikkelden ze nieuwe processen en toepassingen op het gebied van infrarood- en radar afstandswaarnemening.

Het project wordt gefinancierd in het kader van het Europese programma Interreg IV A ‘Deutschland-Nederland’. De totale kosten bedragen circa € 3,16 miljoen. De bijdrage van de Europese Unie ligt op € 1,42 miljoen. Noordrijn-Westfalen, de provincie Gelderland en het ministerie van economische Zaken van Nederland dragen samen bij met circa € 762.000. De rest wordt door de projectpartners gefinancierd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven