Ga naar hoofdinhoud

Nobelprijswinnaars op Dutch Technology Week

Op vrijdag 1 juni aanstaande gaat de eerste Dutch Technology Week (DTW) van start met het evenement Smart meets Smart. Bijzondere sprekers tijdens dit evenement zijn Nobelprijswinnaars Gerard ’t Hooft (Physics) en Dan Shechtman (Chemistry). De burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, verricht samen met Frits van Hout, Raad van Bestuur ASML, de officiële opening van de DTW. Vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid én jongeren en studenten uit de regio komen deze middag bij elkaar om het award jaar ‘Brainport regio Eindhoven, de slimste van de wereld’ feestelijk af te sluiten.

Deze eerste editie van de DTW is uitgegroeid tot een week met meer dan 25 evenementen, bijeenkomsten en presentaties. Dit is mogelijk door enthousiasme van en samenwerking tussen kennisinstellingen als Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), TNO en Fontys Hogescholen, gerenommeerde bedrijven als ASML, FEI Company en anderen. Jong en oud kunnen van 1 tot en met 8 juni zien, voelen en ervaren welke kansen, mogelijkheden en uitdagingen de toptechnologische sector biedt.

Publieksweekend
Zaterdag 2 juni en zondag 3 juni staan in het teken van het ontdekken van technologie. Tijdens de Hightech Ontdekkingsroute op zaterdag opent een aantal toptechnologie bedrijven uit Brainport regio Eindhoven haar deuren voor het grote publiek. Rijden met een elektrische wagen, een innovatieve bus van binnen én buiten bekijken, zelf een cleanroom binnenstappen, of een operatie met de nieuwste technologie uitvoeren; dit is slechts een greep uit het gevarieerde aanbod van activiteiten op zes hotspots.

De TU/eXperience, in voorgaande jaren georganiseerd in het najaar, vindt dit jaar plaats op zondag 3 juni. De TU/e campus staat bol van doe-activiteiten zoals een Toverlab, voetballen met voetbalrobots en een Fusion Road Show. Nieuw dit jaar is dat ook ROC Eindhoven en Fontys Hogescholen aanwezig zijn bij de TU/eXperience.

Grootste kennisquiz van de wereld
Om de Week goed af te sluiten staat er op vrijdagavond 8 juni een QuizNightXL over science en technology op het programma. In het beursgebouw is plaats voor maar liefst 3000 quizdeelnemers die samen het Guiness World of Record gaan verbreken. Interesse in techniek is voldoende om aan de quiz mee te doen.

Deelnemen aan de QuizNightXL is een complete avond uit vol entertainment met optredens van o.a. DJ Y’skid, artiesten van Hollands Got Talent, stand-up comedy van Boom Chicago en DJ Lady Aïda. Tevens is er tijdens de quiz een live verbinding met New York, waar de nieuwe slimste regio van de wereld bekend wordt gemaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven