Ga naar hoofdinhoud

NIWeek 2010: tijd wordt kritische factor

De NIWeek 2010, een jaar-lijks terugkerend evenement van National Instruments in ‘home town’ Austin (Texas), stond in het teken van tijd. In zijn openingsrede haalde Dr. James Truchard, presi-dent en CEO, duidelijk tijd aan als sleutelbegrip voor innovatie, integratie en het bouwen van krachtige systemen. Medeoprichter Jeff Kodosky gaf aan dat de ontwikkelaars zich meer bezig zouden moeten houden met software timing en synchronisatie. Dit geldt vooral als het gaat om veiligheidssystemen, zoals airbags, ge-robotiseerde chirurgische hulpmiddelen en embedded ontwerpen.

“De mensen die dergelijke systemen bouwen, zijn zich er niet van bewust dat deze systemen vaak niet zo betrouwbaar zijn als wij hopen”, aldus Kodosky. “Wij willen een veel hogere drempel aan vertrouwen dat dergelijke systemen op de juiste wijze functioneren.”

Hij gaf de ‘schuld’ onder meer aan de evolutiesnelheid van processoren. “Alle zaken die de processoren sneller maken, hebben geleid tot een verwarring bij de ontwerpers als het gaat om het creëren van determi-nistische real-time systemen.”

De oplossing waar hij mee kwam, is dat universiteiten alerter moeten zijn om studenten te leren omgaan met timing. Studenten zijn zich er niet van bewust dat timing intervallen in een embedded systeem te lang of onre-gelmatig zijn. Dit omdat zij getraind worden in desktop programmering en real-time prestaties geen zaak van betekenis is. En dat moet worden aangepakt, aldus Kodosky.

Nieuwe versie LabView

Tijdens de NIWeek werd LabView 2010 geïntroduceerd. Deze versie wordt wederom gekenmerkt door een lijst van nieuwe eigenschappen. Enkele verbeteren de ontwikkeltijd door een vermindering van het aantal klikken om tot een functie te komen. Andere geven de faciliteiten om een systeem eenvoudiger te configureren, zoals configuratie van een LabView realtime PXI-systeem via een browser in plaats van via NI’s M&A Explorer.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven