Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe zonneauto Solar Team Twente

Het Solar Team Twente presenteerde op woensdag 19 juni in Goor de nieuwe zonneauto aan Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun bezoek aan de provincie Overijssel. De onthulling vormde voor de buitenwereld de eerste kennismaking met The Red Engine, waarmee het Solar Team in oktober als eerst de finishlijn van de World Solar Challenge in Australië wil passeren. Het Twentse team is het eerste Nederlandse team dat de nieuwe auto dit jaar presenteert.

De onthulling vond twee dagen eerder plaats dan de officiële autopresentatie vanwege het bezoek van het kersverse Koningspaar. Op vrijdag 21 juni, de dag met de meeste zonuren van het jaar, werd The Red Engine gepresenteerd aan partners en genodigden in de Arke Lounge van de Grolsch Veste.

Potentiële winnaar
Samen met een collectief van 140 partners heeft het team de afgelopen negen maanden hard gewerkt om de nieuwe zonneauto te ontwerpen en te bouwen. Zonder de bijdrage, de kennis en de betrokkenheid van deze mensen was het voor het team onmogelijk geweest om deze Red Engine, die de specificaties heeft van een potentiële winnaar, te bouwen.

Vooral op het gewicht is er veel gewonnen. Dit is de verdienste van de ontwerptechnieken van het technisch team en uiteraard van het materiaal: het nieuwe carbon van lucht- en ruimtevaartkwaliteit maakt de auto extreem licht en toch erg sterk. Daarnaast hebben de jongens van de aerodynamica de luchtweerstand nog verder hebben weten te verkleinen ten opzichte van de voorgaande auto, ondanks de extra wielkap die de zonneauto heeft.

Verder is op het gebied van elektronica en strategie een enorme verbeterslag gemaakt, hierdoor is het team nu nog sterker overtuigd van de kansen op de winst in Australië. Op 12 juli zal The Red Engine voor het eerst rijdend te zien zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven