Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe touchscreen technologie

Toshiba Mobile Display Company (TMD) heeft een nieuwe technologie voor aanraakgevoelige LCD-schermen ontwikkeld, die deze schermen 48% lichter, 57% dunner en 10% minder reflecterend maakt. De nieuwe technologie maakt compactere ontwerpen mogelijk voor mobiele toepassingen zoals smartphones, navigatiesystemen en tablet-pc’s. Als eerste product met de nieuwe technologie heeft Toshiba een 7,0 inch LCD-scherm voor industriële toepassingen geïntroduceerd.

Aanraakgevoelige schermen bestaan meestal uit een standaard LCD-scherm waarop een aanraakgevoelige laag wordt geplaatst die reageert op veranderingen in elektrische capaciteit of fysieke druk. Zo’n extra laag maakt het scherm dikker en zwaarder, en ook wordt de helderheid van de weergave erdoor beïnvloed. Bij de nieuwe door TMD ontwikkelde technologie worden de (elektrostatische) aanraaksensoren geïntegreerd in het LCD-scherm.

Het scherm is van het type LTPS-TFT (Low-Temperature Poly-Silicon – Thin-Film Transistor). Om te voorkomen dat de in het scherm aanwezige displaysignalen de elektrostatische sensoren beïnvloeden heeft ieder pixel een aparte sensorversterker. Deze versterkers zorgen er voor dat de aanraakinformatie snel en zonder storing naar de zijkanten van het scherm wordt getransporteerd.

Toshiba zal de nieuwe technologie demonstreren tijdens het internationale symposium SID 2011, dat van 17 tot 19 mei 2011 in Los Angeles wordt gehouden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven