Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kabels en connectoren bij Lapp

Op de SPS/IPC/Drives in Neurenberg (D) introduceerde Lapp twee nieuwe kabels: de Ölflex Classic 110 en de Ölflex Smart 108. Het temperatuurbereik van beide kabels ligt tussen -15°C en 70°C. De Ölflex Classic 110 is in vergelijking met zijn voorganger (de Ölflex 110) nu ook gekwalificeerd voor toepassingen waarbij de kabel moet kunnen torderen zoals bijvoorbeeld bij windmolens. Om een betaalbare kabel te kunnen leveren voor minder veeleisende toepassingen heeft Lapp de Ölflex Smart 108 geïntroduceerd met de binnenkant van de buitenmantel op PVC-basis.

De Smart 108 is beschikbaar in de 29 meest voorkomende maten met maximaal zeven draden tot 2,5 mm2 en is verkrijgbaar in standaard vaste lengtes (50 m – 1.000 m) in containers, rollen en drums. meter verkrijgbaar in rollen en drums.

Ook vrij recent zijn de nieuwe premium series Ölflex Servo FD 798 CP, de Ölflex Servo FD 796 P en de Ölflex Chain 896 P CP is de gebruiker in staat om de productiviteit te verhogen met een maximale levensduur en een minimum aan ruimte en gewicht. De drie nieuwe kabelseries zijn bedoeld voor gebruik in snel energie supply chains met versnellingswaarden tot 50 m/s2, dus kunnen de proportionele acceleratie en deceleratie tijden worden gereduceerd met 96 procent. Deze snelheden kunnen oplopen tot 5 m/s en hebben een werkbereik tot 100 m. Minder kabels voor meer toepassingen: deze nieuwe kabels komen in de plaats van bestaande kabels, en door hun bredere toepassingsmogelijkheden kan het assortiment gereduceerd worden.

Lapp nieuws

De nieuwe Etherlin Epic data cat. 6A connector is voor veel vermogen over lange afstanden (volgens ISO / IEC 11801:2010). Deze M12 x-gecodeerde connector voor industriële Ethernet-toepassingen is geschikt voor hogere bandbreedtevereisten van 10 Gigabit Ethernetransmissie bij frequenties tot 500 MHz en transmissie-afstanden tot 100 m. De specificaties zijn conform de IEC 61076-2-109 norm.
 
Het volledig artikel vindt u in het december-nummer van Aandrijftechniek.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven