Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CANopen profielen

CAN in Automation heeft twee nieuwe profielen voor het CANopen bussysteem gepubliceerd. Specificatie CiA 434 voor laboratorium-apparatuur is uitgebreid met deel 2 en 3, profiel CiA 453 voor voedingen is opnieuw opgezet en geactualiseerd.

De in deel 2 en deel 3 van specificatie CiA 434 beschreven apparaatprofielen omvatten ver-warmings- en koelapparaten, schudders, dispensers, verdunners en pompen. De apparaatprofielen speci-ficeren de procesdata (commando’s en statusmeldingen) en de configura-tieparameters. Hierdoor zijn de apparaten in een CANopen netwerk niet alleen interoperabel, maar ook gedeeltelijk uitwisselbaar. Dit vergemakke-lijkt de ontwikkeling van laboratoriumautomaten.

Het apparaatprofiel voor voedingen (CiA 453) is opnieuw opgezet en geac-tualiseerd. De nieuwe versie 1.1 breidt de communicatiemogelijkheden uit. De voedingen kunnen op elk moment door worden omgeschakeld van lokale besturing naar besturing op afstand (via het CANopen netwerk) en omge-keerd, behalve als ze in een volgordemodus worden gebruikt.

Tot de toegevoegde uitbreidingen behoren configuratiemogelijkheden met betrekking tot de interne logica (digitale in- en uitgangen) en tot tijdvertra-gingen bij eventueel optredende fouten. Bovendien is het inschakelgedrag nu configureerbaar. De verschillende statusmeldingen werden eveneens geharmoniseerd, zodat de uitlezing eenvoudiger is. Verder moeten redac-tionele verbeteringen en correcties de leesbaarheid van de specificatie verbeteren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven