Ga naar hoofdinhoud

Nieuw installatieconcept van Harting

Harting, een vooraanstaande speler op het gebied van connectortechnologie, introduceerde op de SPS/IPC/Drives 2009 diverse producten voor 10 Gigabit Ethernet verbindingen. Onder andere in samenwerking met Phoenix Contact, werd een nieuwe generatie M12-Cat 6A connectoren getoond en liet Harting het eerste serieproduct van het vorig jaar geïntroduceerde Fast Track Switching zien.

Harting te Espelkamp (D), met een Nederlandse vestiging in ’s Hertogenbosch, heeft op 30 september haar boekjaar gesloten. “Het is ook voor ons de ergste crisis ooit,” laat Dietmar Harting, directeur van Harting tijdens een persconferentie weten. “De omzet is van 385 miljoen euro in boekjaar 2008 teruggevallen tot 325 miljoen euro. Een terugval van 15,6%.”

Omzet stabiliseren
“Maar we hebben snel gereageerd en onze onderneming op de crisis aangepast middels werktijdverkorting en een gedeeltelijke inkrimping van ons personeelsbestand van 3211 naar 2939 medewerkers,” legt Harting senior de pers uit. “Desondanks hebben we geïnvesteerd in innovatieve oplossingen en daardoor onze marktpositie verder weten uit te bouwen. Het boekjaar 2009/2010 staat vooral in het teken van het stabiliseren van de omzet.”


Het eerste serieproduct voor de Fast Track Switching technologie, de ethernetswitch HaVis FTS 3100s, is klaar (foto’s: Paul Quaedvlieg)

Vorig jaar introduceerde Harting tijdens de SPS/Drives 2008 voor het eerst Fast Track Switching. Bij Fast Track Switching herkent de switch een automatiseringsprotocol om dit met de hoogste prioriteit ten opzichte van IT-protocollen verder te sturen. Nu, een jaar later is de ethernetswitch HaVis FTS 3100s het eerste serieproduct dat volgens deze technologie kan werken.

10 Gigabit
Harting liet dit jaar in Neurenberg een volledig nieuw installatieconcept zien voor datanetverkabeling. Het is gebaseerd op een innovatieve montagetechniek, die het op maat maken van kabels ter plekke veel eenvoudiger maakt. De datakabels worden eerst van een standaard kabelaansluiting voorzien, voordat de connectoren RJ45 of M12 erop worden geplaatst. Harting noemt dit het Ha-VIS Prelink technologie en is geschikt voor datasnelheden van 10 Gigabit/sec. via Ethernet.


De Ha-VIS Prelink principe vereenvoudigd het leggen van datakabels, spaart installatietijd en reduceert het aantal mogel;ijke fouten bij montage. Er zijn diverse soorten connectoren leverbaar 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven