Ga naar hoofdinhoud

Microcontroller bestand tegen 210 °C

Texas Instruments heeft een nieuwe microcontroller met ingebouwde floating point unit gepresenteerd, die geschikt is voor gebruik onder extreme temperaturen van -55 tot +210 °C. Volgens Texas Instruments is dit de eerste halfgeleiderchip voor industrieel gebruik die geschikt is voor temperaturen boven 150 °C, het maximum dat tot nu toe mogelijk was voor dergelijke chips.

De 32-bits microcontroller Delfino SM320F28335-HT is een chip met zeer hoge betrouwbaarheid en tegelijkertijd een zeer grote rekenkracht, die bedoeld is voor real-time toepassingen en regelingen voor ruwe en vooral hete omgevingen in de boortechniek, straalturbines, militaire toepassingen en medische apparatuur die moet worden gesteriliseerd.

Zes maal sneller
Naast de bijzondere temperatuureigenschappen heeft de controller als bijzonderheden een rekenkern die met 100 MHz wordt geklokt en een ingebouwde 32-bits floating point unit. Daarmee heeft deze nieuwe controller een rekenkracht die tot zesmaal zo groot is in vergelijking met bestaande oplossingen voor hoge temperaturen. Daarnaast bezit de chip 512 kB flashgeheugen, 68 kB RAM plus zes geïntegreerde precisie PWM-uitgangen en een 16-kanaals highspeed ADC met 12 bits resolutie.

De nieuwe microcontroller maakt deel uit van de TMS320C2000 familie van Texas Instruments. Het gespecificeerde temperatuurbereik tot 210 °C vereenvoudigt dure testmethodes voor typische industriecontrollers aanmerkelijk en maakt ze soms zelfs overbodig, wat de ontwikkeltijd en time to market voor apparatuur voor ruwe omgevingen aanzienlijk verkort.

De microcontroller is ondergebracht in een keramische 181-polige PGA-behuizing of in een KGD-variant (Known Good Die) die zeer compact is. Voor een prijs van 99 dollar levert Texas Instruments een TMS320F28335-experimenteerkit die is uitgerust met de code-compatibele Delfino-microcontroller F28335.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven