Ga naar hoofdinhoud

MCA vernieuwt besturing lakstraat bij Svedex

De oude lakstraat van deurfabrikant Svedex was niet meer geschikt voor het groeiend aantal deuren. Bovendien waren voor de deuren ook steeds meer verschillende bewerkingen nodig. De capaciteit van de walsgestuurde lakstraat was veel te klein en de uptime liep verder terug. Vorig jaar maart besloot het bedrijf om de lakstraat grondig onder handen te nemen en de besturing te vernieuwen. Begin mei is definitief overgestapt op de nieuwe besturing.

Svedex in Varsseveld is een bekende fabrikant van binnendeuren waar wekelijks tussen de 12.500 en 15.000 stuks deuren worden gefabriceerd, hoofdzakelijk voor de Nederlandse, Franse en Duitse markt. Elk land heeft een eigen traditie wat deuren betreft en zeker gedurende de laatste decennia zijn er veel verschillende vormen en afmetingen bij gekomen.

Ongeveer 80 % van alle binnendeuren die het productieproces verlaten, worden ook gelakt en moeten daarvoor door één lakstraat. De bijna veertig jaar oude lakstraat van Svedex was echter niet meer geschikt voor het groeiende aantal deuren. De onderneming besloot om de lakstraat grondig onder handen te nemen zodat deze weer klaar zou zijn voor de toekomst, geheel volgens de laatste productie- en veiligheidseisen.

MCA
Samen met Motion Control Automation (MCA) werd voor de lakstraat gekeken naar een modern, receptgestuurde en maatonafhankelijke besturing met voldoende capaciteit. Er werd een tijdplan gemaakt voor de ombouw van de lakstraat waarbij zo weinig mogelijk productieverlies geleden zou worden. Grote ombouwwerkzaamheden zoals het plaatsen van nieuwe submachines zouden moeten gebeuren tijdens de drie weken zomervakantie en twee andere weken die speciaal hiervoor waren gereserveerd. Het ombouwen en aanpassen van aandrijvingen en het overzetten van bekabeling op de nieuwe besturing gebeurde zoveel mogelijk tijdens de weekenden.

Het volledig artikel vindt u in het september-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven