Ga naar hoofdinhoud

Lichtgewicht differentieel creëert ruimte

Compacter, lichter, stiller, efficiënter en nog krachtiger, dit zijn de kenmerken van het nieuwe, innovatieve lichtgewicht differentieel van Schaeffler. Dit wordt mogelijk gemaakt door een geheel nieuw ontwerp.

De architectuur van deze ruimtebesparende differentieel is volledig anders dan die van de traditionele ontwerpen. In plaats van een tot nu toe gebruikte dubbele kegeltandwieloverbrenging, heeft deze lichtgewicht differentieel een planetair tandwielstelsel in één vlak, zoals ook gebruikt in automatische versnellingsbakken.

Minder gewicht, meer ruimte
Dit betekent dat de benodigde ruimte en het gewicht aanzienlijk kleiner worden en de potentiële koppelcapaciteit aanzienlijk is toegenomen. “De lichtgewicht- of tandwieldifferentieel heeft enorme voordelen”, legt Dr Tomas Smetana, hoofd ontwikkeling bij de transmissie Business Unit van Schaeffler Automotive. “We besparen tot 30 procent gewicht in vergelijking met een klassieke overbrenging en krijgen door het slanke ontwerp tot 70 procent meer axiale ruimte.

Concreet betekent dit een gewichtsdaling van maximaal drie kilogram per differentieel en 90 mm extra ruimte in de transmissie.” De lichtgewicht differentieel is een passend antwoord op de uitdaging om hogere motorkoppels toe te passen en waarbij de verkregen vrije ruimte in de transmissie grotere overbrengingen en elektrische componenten voor geavanceerde hybride oplossingen kan herbergen.

Minder gewicht en meer ruimte in het nieuwe differtieelontwerp

“De smalle uitvoering van het lichtgewicht differentieelontwerp biedt ook nieuwe mogelijkheden zoals het gebruik van wrijving geoptimaliseerde lagerconcepten die daarmee een meetbare bijdrage vormen aan de vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.”, zegt Norbert Indlekofer, voorzitter van het bestuur bij Schaeffler Automotive .

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven