Ga naar hoofdinhoud

Kitepower en Beyond the Sea gaan samen geautomatiseerd kite-systeem ontwerpen

De Delftse start-up Kitepower en het Franse bedrijf Beyond the Sea hebben een partnerschap aangekondigd. De bedrijven gaan samenwerken bij het ontwerpen van kites en de ontwikkeling van een geautomatiseerd kitebeheersysteem. Het systeem zal kites van 40 tot 60 vierkante meter lanceren, ophalen, opblazen, leeglopen en opslaan.

De samenwerking richt zich op duurzame energie en maritieme voortstuwing. Kitepower is een toonaangevende speler in de sector van de luchtgedragen windenergie, terwijl Beyond the Sea zich richt op de ontwikkeling van duurzame maritieme voortstuwingssystemen. De partners verkennen ook mogelijkheden om samen te werken op het gebied van fondsenwerving en fabricage van de systemen om daarmee productonbtwikkeling van beide bedrijven te kunnen versnellen. 

Verschillende kite groottes van Kitepower in loods

Het geautomatiseerde kitebeheersysteem zal de veiligheid en efficiëntie van het gebruik van kites verbeteren. Het zal ook de kosten van deze technologie verder verlagen.

Verheugd

“We zijn erg verheugd om samen te werken met Beyond the Sea”, zegt Johannes Peschel, CEO van Kitepower. “Beide bedrijven hebben een sterke expertise in kite-ontwerp en -technologie. “Door onze krachten en ervaringen te bundelen, kunnen we tegelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame energiebronnen en maritieme voortstuwing.”

“Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts in onze missie om de maritieme sector te decarboniseren”, zegt Yves Parlier, voorzitter van Beyond the Sea. “Door samen te werken met Kitepower kunnen we een geavanceerd geautomatiseerd kite-beheer systeem ontwikkelen dat de efficiëntie en duurzaamheid van onze kite-voortstuwingstechnologie verder zal verbeteren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven