Ga naar hoofdinhoud

Informaticaonderzoek TU/e in top Europa

De TU Eindhoven staat na Oxford en Cambridge in de top-3 van Europese onderzoeksuniversiteiten op het gebied van informatica. Dit blijkt uit de Academic Ranking of World Universities, de zogenaamde Sjanghai Ranking, die het afgelopen weekend gepubliceerd is. Wereldwijd neemt de TU/e plaats 34 in op informaticaonderzoek, een verbetering ten opzichte van 2010 toen de TU/e scoorde tussen de plaatsen 52 en 75.

De TU/e als geheel staat wereldwijd dit jaar op plaats 363. Dat is een sterke verbetering ten opzicht van 2010 toen de TU/e op plaats 437 stond. De TU Eindhoven is daarmee de sterkst stijgende universiteit van Nederland. De stijging van de TU/e en top-3 notering op informaticaonderzoek zijn voor een groot deel het gevolg van de vele citaties van het onderzoek van prof. dr. ir. Wil van der Aalst, hoogleraar Architectuur van informatiesystemen.

De Shanghai ranking is een ranking van onderzoeksuniversiteiten. De ranking is gebaseerd op Nobelprijswinnaars, Field medal winnaars, veel geciteerde onderzoekers en artikelen in Nature en Science. Daarnaast worden ook universiteiten meegenomen met een aanzienlijk aantal publicaties opgenomen in de Science Citation Index Expanded of Social Science Citation Index. De Sjanghai Ranking rangschikt 1000 universiteiten, waarvan de top-500 op het web wordt gepubliceerd. Dit is ongeveer 3% van de ongeveer 17.000 universiteiten wereldwijd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven