Ga naar hoofdinhoud

Hydraulische wielaandrijving voor Volvo-trucks

Voor voertuigen die onder moeilijke omstandigheden werken, levert Terberg Techniek in samenwerking met Volvo Truck Nederland nu hydraulische wielaan-drijving. Wegvoertuigen met een laag eigen gewicht en een bescheiden chassis-hoogte kunnen hierdoor de eigenschappen van speciale terreinvoertuigen benaderen en eenvoudiger wegrijden in zwaar terrein.

De hydraulische wielaandrijving is beschikbaar voor montage op alle standaard niet aangedreven stuurassen, zowel voor nieuwe als bestaande voertuigen. Het originele remsysteem van het voertuig blijft hierbij volledig in takt. De aandrijving is geschikt als wegrijdhulp voor voertuigen die incidenteel onder moeilijke omstandigheden werken, zoals in de bosbouw, op onverhard terrein, bij modderige laad- en losplaatsen en in de winter-periode bij gladheidbestrijding.

Voordeel van de hydraulische wielaandrijving is meer grip op de weg. Het systeem is met één druk op de knop in te schakelen en werkt tot een maximum voertuigsnelheid van 20 km/h. Daarboven schakelt de hydrau-lische wielaandrijving automatisch uit en houdt daarmee het brandstof-verbruik in toom.

    

Voor de aandrijving neemt de installatie vermogen af van de distributie PTO op de motor. Op die manier is de trekkracht beschikbaar voordat het voertuig gaat rollen.

De hydraulische wielaandrijving is geschikt voor de asconfiguraties: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 of 8×4 en is op één of meer assen te monteren. De hydraulische wielaandrijving kan in combinatie met Volvo I-Shift en een handgeschakelde versnellingbak worden geleverd. Bovendien is het mogelijk de hydraulische wielaandrijving op een luchtgeveerde vooras te monteren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven