Ga naar hoofdinhoud

Huisman lanceert drone inspectiedienst (+video)

Huisman heeft zijn serviceportfolio uitgebreid met drone inspecties op basis van artificiële intelligentie (AI) en cameratechnologie met hoge resolutie. (Foto: Huisman)

Huisman heeft onlangs haar volledig gedigitaliseerde drone inspectiediensten gelanceerd. De dienst zal zorgen voor de veilige inspectie van kranen en boor-systemen, evenals equipement om pijpleidingen aan te leggen. De dienst biedt Huisman aan vanuit zijn internationale locaties in Nederland, Singapore, China, de VS en Brazilië.

Drone inspectiedienst met AI

Huisman heeft zijn serviceportfolio uitgebreid met drone inspecties op basis van artificiële intelligentie (AI) en cameratechnologie met hoge resolutie. Hiermee kan het een hoger niveau van veiligheid, zichtbaarheid en efficiëntie bieden in de onderhoudsprocedures van de systemen van haar klanten.

Tijdsbesparing

Door een visuele inspectie op afstand uit te voeren met een gekwalificeerde dronepiloot, is er geen steiger nodig. De noodzaak dat mensen gevaarlijke locaties moeten betreden, komt te vervallen. Dit proces verbetert niet alleen de veiligheid. Het zorgt er ook voor er sneller kan worden geïnspecteerd, waardoor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden eerder kunnen worden gestart.

AI-software

Huisman ontwikkelde samen met H3 Zoom de gespecialiseerde ‘Equipment Inspector’ AI-software. Deze software kan verzamelde data snel analyseren. Het stelt daarnaast een gedetailleerd rapport op dat aangeeft of de geïnspecteerde assets dringend of in de toekomst moeten worden gerepareerd. Met deze zeer nauwkeurige manier van rapporteren kunnen reparatie- en onderhoudswerkzaamheden beter worden geprioriteerd, ingepland en gebudgetteerd.

Waardevolle aanvulling serviceportfolio

Martijn Reissenweber, Directeur Huisman Services: “We zijn erg trots dat we onze drone inspectieservice hebben gelanceerd, waarmee onze klanten hun bedrijfsmiddelen veilig kunnen inspecteren met volledige dekking, snelle doorlooptijd en tegen lagere kosten. Deze nieuwe service is een waardevolle aanvulling op ons bestaande serviceportfolio, waardoor we de activiteiten van onze klanten wereldwijd kunnen ondersteunen en de veiligheid, uptime en prestaties van hun apparatuur kunnen optimaliseren.”

Video drone inspectiedienst

In onderstaande video legt Huisman de werking van de drone inspectiedienst uit met voorbeelden uit de praktijk:

Drones in opmars

Er zijn steeds meer initiatieven als projecten met drones, zowel in de particuliere als professionele sector. Zo experimenteert Espresso met de bezorging van koffie via drones en hebben Unmanned Valley en KPN onlangs een testomgeving voor drones en 5G gerealiseerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven