Ga naar hoofdinhoud

Geïntegreerde machine voor tandwielbewerking

Gereedschapsmachine-fabrikanten Samputenslili en MAG willen in de toekomst nauw samenwerken om geïntegreerde complete oplossingen voor de tandwielbewerking in de automobielindustrie, producenten van aandrij-vingen en de machinebouw aan te bieden.

De gezamenlijk ontwikkelde VDM 1000 H kan in één opspanning draaien, frezen, boren, draad snijden en walsfrezen. Met deze machine zouden geharde tandwielen met een diameter tot 800 mm met de hard-peeling methode kunnen worden bewerkt. Bijzonder is verder dat |de spancilinder voor de opname van het werkstuk zonder olie werkt en dat een robot de gereedschappen vervangt.

De VDM 100 biedt veel configuratiemogelijkheden. Als basis is de machine geschikt voor werkstukken tot 1150 mm doorsnee en 1000 mm hoogte. De draaibank is modulair opgebouwd en maakt uitvoeringen mogelijk als een vijfassige en een meerspindelmachine met verschillende B- en Y-as varianten, aangedreven gereedschappen, freesspindels en een uitbreiding van werktuigen en automatisering.


Samputensili en MAG hebben een strategische samenwerking gesloten voor de levering van complete oplossingen voor tandwielbewerking.

De walsfreesunit komt beschikbaar als nieuwe technologiemodule in de Y-as, in combinatie met een multifunctionele frees- draaispindel aan de B-as. Bij het walsfrezen werken de parallelaandrijving van de hoofdspindel en de circa 30° draaibare walsfreesunit synchroon. De functionaliteiten en bedieningsfasen zijn gebaseerd op software van Samputili en werden in de besturing van de draaibank geïntegreerd.

Kostenreductie
Door mogelijkheid van complete bewerking op één machine zal de bewerkingstijd worden gereduceerd en wordt de kans op fouten door het opnieuw opspannen uitgesloten. Bovendien verspreidt het gebruik van de multi-technologiemachine kosten bij de investering, grootte van de werkplek en bewerkingstijd. Deze kosten zijn door het gebruik van een automatische gereedschap verwisseling en een automatisch toevoersysteem nog verder te beperken.

De behoefte aan efficiënte oplossingen voor de productie van middelgrote tot grote tandwielen is groot. MAG verkocht al machines en heeft al andere gezamenlijke projecten opgestart, om de dimensies van werkstukken tot 7 m af te dekken maar ook om kleine onderdelen van de aandrijving op horizontale draaibanken volledig te bewerken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven