Ga naar hoofdinhoud

Geavanceerd blussysteem voor business park

Het nieuwe XL Businesspark Twente in Almelo is uitgerust met een uiterst hoogwaardig centraal blussysteem. Dit levert bij brand in een aangesloten gebouw op het businesspark bluswater voor de sprinklerinstallaties en de brandhydranten op het terrein. Het systeem wordt aangestuurd door de M-Controls Control Unit van Morskate Aandrijvingen uit Enschede.

Morskate ontwikkelde de besturing voor een door een Scania dieselmotor aangedreven brandbluspompunit. In Almelo staan twee Scania DC12 motoren, die zijn voorzien van een elektronische drukregeling waarmee de druk in de grondleidingen geregeld wordt. De Control Unit zorgt onder andere voor volledig geautomatiseerd periodieke testen van het systeem en schrijft tevens belangrijke data weg die worden gebruikt voor het analyseren van gegevens.

Morskate Aandrijvingen heeft het M-Controls meet- en regelsysteem voor verbrandingsmotoren ontwikkeld in samenwerking met ervaren ingenieurs uit de automotive-industrie. De unit kan de motoren, indien gewenst op afstand, via het motormanagementssysteem efficiënt aansturen. Het bedrijf heeft ook de M-Controls Datalogger ontwikkeld, die de mogelijkheid biedt om diverse signalen te meten. Behalve geïntegreerd in de Control Unit kan de datalogger ook autonoom worden gebruikt.


De collectieve bluswatervoorziening (CBV) kan op elke mogelijke gebouwaansluiting 825 m3/h bluswater leveren bij een druk van minimaal 10 bar. Met twee watertanks van ieder 1600 m3 inhoud (waarvan één als reserve geldt) is meer dan genoeg bluscapaciteit beschikbaar en is de bluswatervoroziening één van de grootste van Nederland. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven