Ga naar hoofdinhoud

Emissievrij door waterstofbrandstofcellen

Solvay tekent een contract met NedStack fuel cell technology voor de levering van een 1 MW waterstof PEM-brandstofcel (Polymer Electrolyte Membrane) elektriciteitscentrale. De order heeft een totale waarde van 4,5 miljoen euro. Dit is de grootste order sinds de oprichting van NedStack in 1998.

Wereld’s grootste PEM-brandstofcel elektriciteitscentrale van 1 MW is gebaseerd op NedStack’s octrooigebonden PEM-brandstofceltechnologie. De centrale wordt aangesloten op de chloor-alkali fabriek van SolVin, te Antwerpen-Lillo België. Met het bijproduct waterstof uit het productieproces van chloor, wordt ter plaatse elektriciteit geproduceerd. De PEM-energiecentrale is zeer efficiënt, zeer veilig, emissievrij en stil.

Een brandstofcel zet waterstof om in elektriciteit. Als bijproduct komt warm water vrij. Het is een milieuvriendelijke manier van energieopwekking. Er komen geen gassen als kooldioxide (CO2), stikstofoxide (NOx) en zwaveloxide (SOx) vrij en er is geen sprake van uitstoot van fijnstof. De brandstofcel zelf produceert hierbij geen geluid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven