Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch aangedreven horizontale boorinstallatie

Max Wild heeft de eerste puur elektrisch aangedreven horizontale boormachine ter wereld ontwikkeld. Door het ontbreken van hydrauliek-olie kan deze machine ook in ecologisch gevoelige gebie-den worden ingezet. Acht asynchrone motoren van het type DA en vijf bmaXX 4400 omvormers van Baumüller zorgen voor de verplaatsing van de slede en de aandrij-ving van de boorspil.

Het familiebedrijf Max Wild in Berkheim (Württemberg) heeft met de nieuwe installatie voor het boren van een tunnel een belangrijke stap in de richting van de milieubescherming gezet. De MW 1125/45 is de eerste horizontale boorinstallatie ter wereld die geen hydrauliekolie nodig heeft en zonder schadelijke uitstoot ter plaatse werkt op het lichtnet. De machine kan dus gemakkelijk worden ingezet in ecologisch gevoelige gebieden.

De kolos van 40 ton wordt aangedreven door asynchrone motoren met een intelligente besturingsunit, die als complete oplossing door Baumüller zijn afgeleverd. De boorkop van de machine heeft een draaimoment van 110.000 Nm en wordt aangedreven door twee asynchrone motoren van het type DA.

De aandrijving glijdt op een slede over de 20 m lange helling heen en weer. Zes DA asynchrone motoren van type 180 verplaatsen de slede. Een as met twee motoren wordt gevoed vanuit een b maXX 4400 omvormer. De moto-ren draaien gelijkmatig en met een hoog rendement en zorgen voor een snelle en nauwkeurige aandrijving.

De milieuvriendelijkheid van de machine gaat niet ten koste van de pres-taties. De nominale trekkracht bedraagt 250f ton, met een piekkracht tot 450 tonf.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven