Ga naar hoofdinhoud

EFD wint de Internationale Zonnecelprijs

EFD heeft de Internationale Zonnecelprijs 2009 voor het Beste Technische Product voor Photovoltaïsche Module Assemblage toegekend gekregen. De prijs werd uitgereikt tijdens de InterSolar Beurs 2009 in München (D).

De PV Celstrip en ‘Bus Bar Attachment Methodology’ van EFD is een punt-op-punt soldeerproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gepatenteerde loodvrije soldeerpasta gemengd met flux om vezelstripmateriaal te hechten aan zilveren busstaven tijdens de assemblage van de module.

Naast het elimineren van de noodzaak om het stripmateriaal voor te behandelen met een vloeibare flux, versterkt het extra metaalgehalte de soldeernaad. De methode is compatibel met zowel manuele als automatische assemblageprocessen.

Minder mircobarstjes 
Het proces laat een vermindering zien in de hoeveelheid microbarstjes en het helpt bij de verificatie van de soldeernaden tijdens de assemblage van de module, waardoor de levensduur van de zonnemodule verhoogt.

Daarnaast verhoogt de door EFD gepatenteerde soldeerpasta legering de stevigheid, consistentie en duurzaamheid van de soldering. Doseersystemen van EFD zijn verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk in meer dan 30 landen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven