Technologie nieuws

Eerste lift op duurzame energie

Naar de hoogste verdieping, op kracht van de zon of de wind. Het bedrijf Grunbach introduceert de eerste lift die werkt met behulp van batterijen en duurzame energie. Met het Greenmotion concept neemt Grunbach een grote voorsprong in de voortdurende zoektocht naar eco-efficiënte oplossingen in de lifttechniek.

Tussen negen en vijf uur staan de liften in kantoorpanden vrijwel nooit stil. Dit kost veel energie en veroorzaakt veel CO2-uitstoot. Grunbach maakt een einde aan deze onnodige kostenpost en milieubelasting. De lift, genaamd Greenmotion, krijgt zijn energie uit zonne- of windenergie zonder op veiligheid of betrouwbaarheid in te boeten. De lift is geschikt voor plaatsing in gebouwen met minder zelfredzame gebruikers. Bij stroomuitval zijn nog zo’n 100 evacuatieritten mogelijk. Greenmotion is daarmee een logische investering in het milieu, maar ook in de veiligheid van de liftgebruikers.

Greenmotion
Greenmotion is een hypermoderne machinekamerloze tractielift, aangedreven door batterijen en desgewenst gevoed door duurzame energiebronnen. Met zonnepanelen op het schachtdak is het mogelijk om de lift geheel op duurzame energie te laten bewegen. Hierdoor is een energiebesparing van 100% mogelijk. De lift maakt gebruik van de gepatenteerde techniek van ‘power sharing’, waarbij een intelligent besturingssysteem tijdens iedere rit de meest optimale voedingsmix kiest tussen de ingebouwde batterijen en het reguliere spanningsnet. De Greenmotion is plaatsbaar in kantoren, woongebouwen, zorginstellingen en gebouwen met een openbare functie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven