Ga naar hoofdinhoud

Eerst Electric Drive Production Conference

Op 28 en 29 september wordt in Neurenberg een nieuw congres voor de productie van elektrische aandrij-vingen gehouden, de Electric Drive Production Conference (EDPC). Een dag eerder al start een beurs over het-zelfde thema. Het evenement wordt georganiseerd door het Technologiezentrum für elektrische Antriebstechnik (E-Drive Center) aan de leerstoel voor productieautomatiserings en -systematiek (FAPS) van de Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Neurenberg. Beursorganisator Mesago Messe Frankfurt uit Stuttgart is partner in dit nieuwe evenement.

Elektrische aandrijvingen worden beschouwd als belangrijke technologie voor de toekomst. Ze helpen om uitdagingen te overwinnen, zoals de stijgende vraag naar energie te overwinnen, de toenemende mobiliteit en tegelijkertijd vermindering van de uitstoot van kooldioxide. De focus van EDPC ligt op de toepassing en het ontwerp van elektrische machines, nieuwe materialen en elektronische componenten, Computer Integrated Enginee-ring, milieubewust ontwerpen en innovatieve productie- en assemblagetechnologieën.

Speciale aandacht wordt besteed aan de elektrificatie van de aandrijving in voertuigen. De auto-industrie wordt geconfronteerd met een grote uitdaging, vul dan het conventionele aandrijflijn met nieuwe technologie te vervangen. De EDPC biedt een platform voor de uitwisseling van ervaringen tussen ontwikkelaars, onderzoekers en gebruikers.

Behalve door Mesago Messe Frankfurt wordt het evenement ondersteund door diverse brancheorganisaties en wetenschappelijke organisaties. De highlights van het congres vindt u op deze flyer.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven