Ga naar hoofdinhoud

Ecomobiel ‘van hype naar business’

Ecomobiel 2010 in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam is op 21 en 22 september hét nationale evenement voor alle professionals op het gebied van duurzame mobiliteit. Beursvloer, congres, workshops en het testparcours lopen op de unieke locatie van ecomobiel 2010 naadloos in elkaar over en de circa 120 deelnemers presenteren er tientallen primeurs.

Ecomobiel 2010 wordt geopend door Prins Maurits in zijn functie van voorzitter van het Formule E-team. Het congres op 22 september met als thema ‘Duurzame mobiliteit, van hype naar business’ heeft als openingssprekers demissionair minister Camiel Eurlings van Verkeer & Waterstaat en Alexandra van Huffelen, wethouder van Rotterdam. De circa 250 deelnemers nemen o.a. deel aan het Nationaal Debat Duurzame Mobiliteit (de aanbevelingen worden naderhand aan politiek Den Haag aangeboden) en luisteren naar Guido van Woerkom die zijn visie geeft op het duurzame mobiliteitsgehalte van de een dag eerder gepresenteerde miljoenennota.

Blik in de toekomst
De beursvloer is inmiddels bijna geheel volgeboekt. Mercedes Benz toont personen- en bedrijfswagens en aandrijvingen op waterstof, aardgas en elektriciteit. Louwman & Parqui staat stil bij de volgende generatie plug-in hybride Toyota modellen. Peugeot laat als primeur de compacte en betaalbare elektrisch aangedreven ION toont. Andere exposanten zijn onder andere Fiat; ProRail; D-Incert; ANWB; het Formule E team; de ministeries van EZ en V&W; alle provincies; Ecars Europe; Stichting E-laad; Athlon Car Lease; het RCI; AllGreenVehicles; Twynstra Gudde; Goudappel Coffeng en Roteb.

Elektromobiliteit staat momenteel volop in de schijnwerpers (foto: Paul Quaedvlieg)

Er is een publieke sector plein, een bundeling van alle provincies, een groen gas/ nieuwe energie platform en een testparcours dat zowel buiten als binnen ligt. Daar kan gereden worden met een keur aan bijzondere toekomstgerichte voertuigen, variërend van elektrische scooters en bedrijfswagens tot luxueuze zaken hybrides.
Tijdens ecomobiel 2010 vindt voorts op de eerste dag een RAI PEM meeting plaats; er wordt een speciaal seminar georganiseerd over de inzet van LNG/LBG en er wordt een Masterclass gegeven aan wethouders van alle gemeenten over duurzame mobiliteit.

Ecomobiel 2010 is op beide dagen geopend van 10.00-18.30 uur. De toegang tot alleen de beurs is bij inschrijving vooraf gratis en ter plaatse 15 Euro.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven