Ga naar hoofdinhoud

Delft en Stuttgart winnen op Hockenheim

De raceteams van de TU Delft en de Universität Stuttgart zijn afgelopen weekeinde de winnaars geworden van de Formula Student wedstrijden op Hockenheim. De Delftse studenten met hun ultralichte bolide op bio-ethanol wonnen de race voor voertuigen met verbrandingsmotoren, die uit Stuttgart zegevierden bij de elek-trisch aangedreven racewagens. Het team van de TU Eindhoven werd in deze categorie tweede.

Het was voor het tiende jaar dat het DUT Racing Team uit Delft meedoet aan de Formula Student competitie. De nieuwe wagen, de DUT10, rijdt op bio-ethanol. Door gebruik te maken van koolstofvezels en een ééncilinder motor heeft het voertuig een massa van slechts 137 kg. Daarmee was de racewagen gemiddeld 80 kilo lichter dan de rest van de auto’s.

Bij de elektrisch aangedreven raceauto’s ging de winst naar het Green Team van de Universität Stuttgart. Deze wagen werd overigens aange-dreven voor motoren van AMK. Het team van de Technische Universiteit Eindhoven werd in deze categorie tweede.

Formula Student
91 teams van universteiten over de hele wereld streden met elkaar om uit te maken welk team de beste racewagen had gebouwd. Het evenement is onderdeel van de Internationale Ontwerp en racewedstrijd Formula Student, met meer dan 400 participerende universiteiten en hogescholen. Het doel is studenten de geleerde theorie in de praktijk te laten brengen door zelf een hightech racewagen te ontwerpen en te bouwen. Tijdens het evenement wordt de raceauto beoordeeld op prestaties zoals acceleratie en weggedrag, maar ook op produceerbaarheid, kosten, zuinigheid en veiligheid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven