Ga naar hoofdinhoud

Compacte robotcel

Robotspecialist Romias heeft een compacte en flexibel inzetbare robotcel ontwikkeld. De cel is geschikt voor de metaal- en kunststofbewer-kende industrie, in een combinatie van bemand en onbemand produceren en voor stuksaanvoer of stafaanvoer.

Romias liep al langer met het idee een robotoplossing te ontwikkelen die eenvoudig toepasbaar is in bestaande machineopstellingen. Bij het automatiseren van be-staande machines is de beschik-bare ruimte namelijk vaak het probleem. Robotoplossingen vragen meestal het verplaatsen van de machine. De oplossing van Romias is dermate compact dat hij in het gangpad geplaatst kan worden.

Technologie
Door de gehele cel op een geleiding te plaatsen, is hij eenvoudig met de hand te verplaatsen. Dit maakt het omschakelen tussen bemand en onbemand werken snel en gemakkelijk realiseerbaar. Overdag kan eventueel bemand worden gewerkt, aan het eind van de dag wordt het geïntegreerde magazijn (vier laden) van te bewerken producten voorzien en kan de cel onbemand ‘s nachts doordraaien. Ook in combinatie met stafaanvoer is de oplossing te gebruiken.

Afhankelijk van de productafmetingen kunnen tot enkele honderden producten bewerkt worden. Omdat dit alles op net 1 m2 oppervlak past, is gekozen voor de toepasselijke benaming Romias 1m2.

Bediening
Standaard wordt de cel uitgevoerd met de Romias-MI (Machine Interface). Een van de uitgangspunten was namelijk eenvoudige bediening. “Het moet niet nodig zijn enkele dagen op cursus te gaan om een robotcel te kunnen be-dienen”, aldus Romias. Een bewerkingsmachine moet immers uren maken en mag niet stilstaan omdat de persoon die hem kan bedienen of programmeren even niet aanwezig is of ziek is.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven