Ga naar hoofdinhoud

Autocad voor Mac, iPad en iPhone

Autodesk gaat Autocad voor de Mac op de markt brengen. Autocad is een van de meest gebruikte softwarepakketten voor professioneel ontwerp en engineering. Het pakket voor de Mac draait op Mac OS X. Autodesk vergroot daarmee de hardware keuze voor veel ontwerpers.

Autodesk heeft tevens de mobiele applicatie Autocad WS aangekondigd, een nieuwe app die binnenkort verkrijgbaar is in Apple’s App Store. De applicatie is geschikt voor gebruik op de iPad, iPhone en iPod touch. Met Autocad WS kunnen gebruikers hun bestanden op iOS-apparaten wijzigen en delen, zodat real time-samenwerking ook buiten de kantooromgeving mogelijk is.

Grafisch browsen
Autocad voor Mac heeft een intuïtieve interface, die Mac-gebruikers bekend zal voorkomen. Het pakket maakt optimaal gebruik van OS X en maakt grafische browsing door ontwerpbestanden mogelijk door middel van Cover Flow, evenals het gebruik van Multi-Touch met Mac notebooks, Magic Mouse en Magic Trackpad, waardoor features als intuitive pan en zoom tot de mogelijkheden behoren. User experience design patterns, zoals de visuele benadering van tekening- en layout-beheer, hebben ook hun plek gekregen binnen het Autocad-pakket voor de Mac.


Autocad bestanden kunnen real-time gewijzigd en gedeeld worden op Mac, iPhone en iPad dankzij de mobiele applicatie Autocad WS (foto: Autodesk)

Autocad voor Mac ondersteunt het aanmaken en editen van bestanden in het DWG-formaat en zorgt voor een soepele samenwerking met leveranciers, klanten en partners, ongeacht het platform dat ze gebruiken. Bestanden die in eerdere Autocad-versies zijn aangemaakt, opent Autocad voor Mac zonder problemen, waardoor tijdrovende bestandsbewerkingen en cleanups van geconverteerde data tot het verleden behoren.

Gepersonaliseerde workflow
Autocad voor Mac is voorzien van een uitgebreide API en flexibele customization-opties, waardoor de gebruiker kan profiteren van gepersonaliseerde workflows, eenvoudig applicatieontwerp en -wijziging en specifieke configuraties voor settings en screen real estate-opties. Autocad voor Mac en de mobiele applicatie Autocad WS zullen vanaf het begin van de herfst beschikbaar zijn in Noord-Amerika en Europa. Meer product- en verkoopinformatie is te vinden op de website van Autodesk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven