Ga naar hoofdinhoud

AMOLF slaat nieuwe brug tussen wetenschap en MKB

Het FOM-instituut AMOLF heeft onlangs website www.storeforscience.nl gelanceerd. Via deze vernieuwende webwinkel maakt AMOLF haar onderzoeksfaciliteiten en expertises toegankelijk voor hightech bedrijven. Met deze benadering wil AMOLF een laagdrempelige kennistransfer richting het MKB tot stand brengen.

Store for Science is meer dan een kennisportal, hierbij is het winkelconcept als uitgangspunt gekozen. De MKB-er voert trefwoorden in en krijgt via een geavanceerde zoekmachine een overzicht van relevante publicaties en onderzoeksapparatuur, en van de expertises van AMOLF-wetenschappers op het betreffende gebied. Indien gewenst, kan de MKB-er vervolgens via de storemanager contact leggen met wetenschappers en technici voor een ‘breakthrough session’ of voor toegang tot de faciliteiten.

De Store for Science is ontwikkeld naar een idee van prof.dr. Ad Lagendijk en is voortgekomen uit zijn constatering dat de kennistransfer richting het MKB een impuls behoeft. “Store for Science representeert een nieuwe benadering voor deze kennistransfer” licht Lagendijk toe. “Het is een instrument om hightech ondernemers van dienst te kunnen zijn bij het oplossen van innovatievraagstukken.” De store is zodanig ontwikkeld, dat ook andere kennisinstituten zich met hun kennis en faciliteiten bij dit initiatief kunnen aansluiten.

Het FOM-Instituut AMOLF is één van de onderzoeksinstituten van de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) en maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). AMOLF verricht toonaangevend fundamenteel onderzoek op het gebied van nanofotonica en de fysica van biomoleculaire systemen, twee onderwerpen met grote potentie voor technologische innovaties. Op AMOLF werken circa 130 wetenschappers in zestien onderzoeksgroepen. Het instituut is gevestigd op het Science Park Amsterdam.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven