Ga naar hoofdinhoud

Accu met record-energiedichtheid

Envia systems (Californië) heeft de testresultaten gepubliceerd van een nieuwe lithium-ion-accu die is ontworpen voor toepassing in elektrische auto’s. Uit de tests is gebleken dat de nieuwe accucellen een record-energiedichtheid hebben van 400 wattuur per kilogram (Wh/kg). Het Amerikaans bedrijf verwacht dat met deze accucellen de kosten van het accupakket voor een elektrische auto met een actieradius van 300 mijl (483 km) met meer dan 50% kunnen worden gereduceerd.

In de nieuwe lithium-ion-accu’s wordt gebruikgemaakt van een anode van siliciumcarbide (carborundum), een speciaal hoogspanningselektrolyt en een op mangaan gebaseerde kathode. De tests werden uitgevoerd door het Electrochemical Power Systems Department van het Naval Surface Warfare Center (NSWC) in Indiana.


 
Er werden energiedichtheden gemeten tussen 378 en 418 Wh/kg bij ontlaadsnelheden tussen C/3 en C/10 voor een 45 Ah-accu. Een ontlaadsnelheid van C/3 betekent voor een 45 Ah accu dat deze vijftien ampère kan leveren gedurende drie uur (Afbeelding: Envia systems)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven