Technologie nieuws

Aandrijftechniek voor pretpark in Zuid-Amerika

De meeste mensen denken bij het gebruik van elektromotoren aan de industrie. Maar elektromotoren treft u natuurlijk vrijwel overal aan. In Beto Carrero World (BCW), het grootste pretpark van Zuid-Amerika, barst van de elektromotoren. Bijna alle apparaten in het pretpark worden aangedreven door motoren, omvormers en softstarters van WEG, van de achtbaan tot de waterpompen en compressoren.

Zo zitten in de centrale aandrijving van het reuzenrad vier motoren met elk 5,5 kW. De ontwikkeling en montage van deze centrale aandrijving vormden de grootste uitdaging voor WEG en de eigen technische dienst van BCW. Er zitten vier motoren in, met elk 5,5 kW.

Een groot voordeel voor het pretpark is dat leverancier van de componenten om de hoek zit. Hierdoor hoeft het park we niet alle aandrijf- en regelapparatuur uit Europa te importeren, zoals vroeger het geval was bij de achtbanen en attracties. Doordat WEG dichtbij zit, kunnen technici snel met oplossingen komen of de machines repareren.


De nieuwste attractie van het park, de Rollercoaster Firewhip maakt gebruik van een statische AC/DC-omvormer van 130 kW 380 V en een gelijkspanningmotor van 130 kW

.Het Water Empire-project heeft zes motoren van 110 kW voor de waterpompen, een natte transformator van 1000 kVA en een droge van 1500 kVA.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven