Ga naar hoofdinhoud

3D-printer verkort levertijd

Sero Pump Systems heeft bij de ontwikkeling van zijn nieuwe hogedruk zijkanaalpomp voor kleine hoeveelheden vloeibaar gas met hoge drukken voor in de petrochemische, chemische en procestechniek gebruik gemaakt van de expertise van Schmolz+Bickenbach Casting. Voor de ontwikkeling, het testen en de levering van het pomphuis stonden minder dan tien weken.

Hiervoor werden voorheen centrifugaalpompen toegepast met toerentallen tot 25.000 omw/min-1  of waaiers met grote diameter en zeer nauwe kanalen. Beide oplossingen zijn niet erg gunstig op het gebied van betrouwbaarheid en kosten. De nieuw ontworpen cilinderpomp SHP is niet alleen bedrijfszekerder, maar is ook ontworpen in overeenstemming met de desbetreffende richtlijn raffinaderij API 610

Binnen tien weken
Vanwege het krappe tijdvenster van tien weken inclusief praktijktest werd een prototype met behulp van een 3D- printer gemaakt . Na acht weken was de cast gereed voor het precisiegieten. Deze wordt gekenmerkt door zeer goede, gladde oppervlakken (Ra 1,6-3,2). Dit verminderd de (ongewenste) hydraulische verliezen, een ander voordeel is de nauwkeurigheid in tienden van een millimeter.

Voor het materiaal is gekozen voor austenitisch roestvast staal gieten 1,4409. Vanwege het lage koolstofgehalte is de behuizing goed bestand tegen corrosie, voldoet het aan de raffinaderijrichtlijn 610 en aan de NACE richtlijn voor zuur gas toepassingen.

Uitgebreide experimentele fase
Sero onderwierp het eerste prototype aan intensieve testen onder alle denkbare omstandigheden. Er werd gekeken naar de hydraulische functionaliteit met verschillende toerentallenen en NPSH-waarden. Op basis van de resultaten is het definitieve ontwerp aangepast. De NPSH waarde van de productiepomp ligt onder de 25 cm.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven