Ga naar hoofdinhoud

1631,5 km op één acculading

Een team van de Hochschule Offenburg heeft met het elektrisch voertuig ‘Schluckspecht E’ een nieuw wereldrecord gehaald. Voor het eerst werd met één enkele acculading meer dan 1000 mijl afgelegd. De geslaagde poging om het bestaande record te verbeteren gebeurde op de testbaan van de Boschgroep in Boxberg. Het oude record van 1.003 kilometer was sinds mei 2010 in handen van de Japan Electric Vehicle Club.

Opvallend is het feit dat de ‘Schluckspecht E’ niet alleen een indrukwekkende 600 km verder wist te rijden dan de Japanse auto, maar dat de gebruikte accu’s maar de helft wogen van de accu’s in de Japanse auto. De Duitse studenten maakten gebruik van bestaande accutechnologieën, waarbij de complete auto wel compleet nieuw werd ontworpen voor een geringe massa en een optimale aerodynamische vorm.
 
Het complete voertuig heeft een massa van slecht 320 kg en wordt aangedreven door twee naafmotoren in de wielen. Voor de elektrische voeding zorgen veertien lithium-kobalt accu’s met een totale capaciteit van 23 kWh. Ter vergelijking: de accu in het Japanse voertuig had vorig jaar een capaciteit van 50 kWh. Het recordvoertuig haalde tijdens het rijden over de hele afstand een gemiddelde snelheid van 45 km/h, terwijl de Japanner 40 km/h haalde.

De totale tijd die nodig was voor het rijden van de nieuwe afstand bedroeg 36 uur en 12 minuten. Tijdens deze rit verbruikte de ‘Schluckspecht E’ 1,4 kWh/100 km. Omgerekend naar de energie-inhoud van benzine komt dat overeen met een verbruik van 0,16 liter benzine op 100 km.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven