Ga naar hoofdinhoud

Goed olienieuws voor hydrauliek, transmissies en motoren

Op de komende Intermat presenteert smeermiddelenfabrikant Wolf Lubricants de uitblinkers onder hun olieproducten. Deze toepassingspecifieke smeermiddelen zijn bestemt voor uiteenlopende onderdelen van zware machines en voldoen niet alleen aan de en specificaties van machinefabrikanten, maar hebben veelal ook hun goedkeuring. De verduurzaamde machineprestatie bevorderende oliesoorten zijn er zowel voor hydrauliek, motoren en transmissies.

In de huidige markt krijgen bouwmachines zoals wielladers en kiepwagens te maken met almaar kritischere eisen. Ze moeten bijvoorbeeld storingen verminderen of zelfs voorkomen. betere slijtagebescherming moet de levensduur verhogen, terwijl ook een bijdrage aan een hogere brandstofefficiëntie en langere onderhoudsintervallen verwacht worden. Zo moet de frequentie waarmee de olie ververst dient te worden. omlaag terwijl de gesmeerde vervangingsonderdelen langer meegaan. Natuurlijk moet dit allemaal in een compactere bouwvorm zonder van d hierdoor krimpende warmtecapaciteit een punt te maken, voor minder geld, en misschien nog wel het belangrijkste: zonder enige negatieve milieu-impact.

Best lastig die al die eisen maximaal in te willigen., Dat lukt alleen met een olie die precies aansluit bij de operationele realiteit, inclusief omgevingsomstandigheden.. Maar wat hoe bepaal je perfecte olie-eigenschappen voor een specifieke toepassing? Om machinegebruikers hier op weg te helpen presenteert Wolf op de Intermat geoptimaliseerde vloeistoffen voor hydraulica, transmissies en motoren. Bezoekers krijgen uitgebreide voorlichting over de afwegingen en kenmerken, inclusief een gedetailleerde uitleg over de uiteenlopende specificaties van de Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en wat een expliciete goedkeuring concreet inhoud,

Transmissie-olie

Naast algemene vereisten moeten transmissie- of tandwieloliën voldoen aan criteria zoals een hoog belastingsvermogen, temperatuurstabiliteit en wrijvingsmodificatie. Diverse producten van Wolf willigen deze eisen in en garanderen een soepele werking en een lange levensduur van transmissiecomponenten. De spotlight is echter voor een bijzondere, nog niet eerder geïntroduceerde samenstelling : WOLF OFFICIALTECH 80W-90 LS GL 5 ZF-N.

Grote pluspunten zijn onder andere:

  • Een betere wrijvingscontrole. Dit verhoogt het comfort en de veiligheid van de machinist en verbetert de tractie op gladde oppervlakken
  • Slijtagebescherming: maximaliseert de levensduur van apparatuur en minimaliseert stilstandtijd.
  • Oxidatiecontrole: zorgt voor een verbeterde duurzaamheid van de olie en bescherming van onderdelen.

Motorolie

De motoroliën van Wolf zijn gebaseerd op de API CK-4- en API FA-4-specificaties en zijn ontworpen om te voldoen aan de prestatie-eisen van moderne dieselmotoren, met kostenbesparende voordelen tot gevolg.

Deze producten staan ook in de schijnwerpers op de Intermat:

  • WOLF OFFICIALTECH 5W30 UHPD FE+: kreeg OEM-goedkeuring van Daimler en voldoet aan de specificaties van Cummins.
  • WOLF OFFICIALTECH 5W30 UHPD EXTRA: kreeg OEM-goedkeuring van Daimler, Mack, Man, Deutz, Scania en Volvo, en voldoet aan de specificaties van Liebherr en Caterpillar.
  • WOLF OFFICIALTECH 10W-30 UHPD MF: kreeg OEM-goedkeuring van Mack, Volvo en Renault en voldoet aan de specificaties van Cummins, Caterpillar, Deutz en Daimler.

Sterke punten van deze smeermiddelen zijn onder meer:

  • Verbeterde motorbescherming: minimaliseert slijtage en verlengt de levensduur van de motor.
  • Geoptimaliseerde motorproductiviteit: verbetert het vermogen en verlaagt de emissies.
  • Verbeterde brandstofefficiëntie: verlaagt het brandstofverbruik en de bijbehorende kosten.
  • Lagere onderhoudskosten: verlengt de olieverversingsintervallen en voorkomt motorstoringen.

Hydrauliek-olie

Het assortiment hydraulische smeermiddelen van Wolf bevat verschillende ISO-kwaliteiten, geschikt voor verschillende doeleinden, zoals verschillende klimaten en stationaire of mobiele machines. Dankzij deze hydraulische vloeistof ervaren moderne, heavy-duty toepassingen die onder extreme druk werken minder stilstand en verbruiken ze minder brandstof.

Deze producten staan in de schijnwerpers op de Intermat:

  • WOLF AROW ENERGY SAVE ISO 46
  • WOLF AROW XHV ISO 2268:
  • WOLF AROW HVLPD ISO 46:

Deze olie is geschikt voor systemen die onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen en watercondensatie. Hij wordt meestal gebruikt in offhighway- en bouwwerkzaamheden waar water onvermijdelijk is, zoals staalfabrieken of mijnbouw.

Sterke punten van deze smeermiddelen zijn onder meer:

  • Verbeterde efficiëntie: vermindert stilstand en brandstofverbruik.
  • Bescherming van het hydraulisch systeem: biedt anti-slijtage-eigenschappen en robuuste weerstand tegen oxidatie en corrosie.
  • Superieure prestaties: vooral geschikt voor apparatuur die wordt gebruikt bij extreme temperaturen en onder hoge belasting en druk.


Je kan Wolf Lubricants bezoeken in het expositiecentrum Paris Nord Villepinte tijdens de Intermat-beurs. Van 24 april tot 27 april staan ze hier in hal 5B op stand D093

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven