Ga naar hoofdinhoud

NATD Sprekers

Dinsdag 2 november | 13.30 – 15.30 uur | Online | Gratis deelname

Het programma wordt afgetrapt door de keynote sessie van het Electric Superbike Twente team. Electric Superbike Twente is een studenten racing team dat vanaf scratch een volledig elektrische racemotor ontwikkelt en bouwt. Om de racewereld voor toekomstige generaties te behouden, heeft het team zich tot doel gesteld om MotoGP-rondetijden te realiseren met een volledig elektrische superbike. Als keynote gaat een student van dit innovatieve team samen met Johan Paulides van de AE Group een presentatie houden over de technologie en aandrijflijn van deze supersnelle en duurzame superbike. Paulides is als fabrikant van elektromotoren nauw betrokken bij meerdere studententeams, waaronder Electric Superbike Twente.

De data die motoren in de aandrijftechniek leveren, bieden onbegrensde mogelijkheden. Met de feedback kunnen we prestaties verbeteren, onderhoud voorspellen en crashes analyseren en zelfs voorkomen. Tijdens zijn presentatie op de Nationale Aandrijftechniekdag gaat Johs Heijmink van Bosch Rexroth dieper in op deze materie.

Robotisering en miniaturisering in de aandrijftechniek zetten door. Dat betekent dat micromotoren steeds kleiner worden en andere bouwvormen krijgen. Tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag gaat Faulhaber dieper in op gelijkstroom micromotoren en geeft het bedrijf voeding om engineers daarin de juiste keuze te laten maken.

In samenwerking met

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven