Ga naar hoofdinhoud

Yanmar voegt connectiviteit toe aan SCR-systeem voor scheepsmotoren

YPT werkt aan het verbeteren van de efficiëntie aan boord door een systeem te ontwikkelen dat connectiviteit biedt via smartphones (foto: Yanmar)

Yanmar Power Technology (YPT), onderdeel van Yanmar Holdings, zal zijn uitlaatgaszuiveringssysteem met selectieve katalytische reductie (SCR) aanbieden met connectiviteit. Hierdoor kan het systeem via een management-app worden bediend.

Schepen op zee hebben over het algemeen geen goed ontwikkelde IT-omgeving. Het kan daarom een uitdaging zijn om minder tijd te besteden aan beheer aan boord. YPT werkt daarom aan het verbeteren van de efficiëntie aan boord. Dit doet het onder meer door een systeem te ontwikkelen dat via smartphones is te bedienen.

Connectiviteit voor scheepsmotoren

Het bedieningspaneel van het door YPT ontwikkelde SCR-systeem heeft een USB-poort. Hiermee is het mogelijk om het systeem aan te sluiten op een smartphone. De app maakt het daarmee mogelijk om de resultaten van prestatiediagnose en onderhoudstimingmeldingen te controleren, zelfs in omgevingen aan boord zonder internettoegang.

Gebruiksomstandigheden

De toevoeging van de connectiviteit moet ertoe leiden dat de tijd die de bemanning nodig heeft voor onderhoud en beheer kan worden verminderd. Door gebruik te maken van ICT kan namelijk passend onderhoud worden voorgesteld op basis van de werkelijke gebruiksomstandigheden, zodat te allen tijde een veilige vaart op zee is gegarandeerd.

De app Yanmar Shipsweb Smart-Link maakt verbinding met de Yanmar Shipsweb-cloudservice (foto: Yanmar)

Gecentraliseerd informatiebeheer

De app die moet worden geïnstalleerd is de speciale “Yanmar Shipsweb Smart-Link-app. Zodra deze is geïnstalleerd en de smartphone wordt aangesloten op het systeem, worden de operationele gegevens – inclusief motorgegevens- zichtbaar. Wanneer het systeem vervolgens online is, maakt het verbinding met de Yanmar Shipsweb – cloudservice van Yanmar Engineering Co waar de informatie kan worden opgeslagen.

Ook interessant: Yanmar neemt snelgroeiende batterijfabrikant ELEO over

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven