Ga naar hoofdinhoud

Schneider Electric toont innovaties op Hannover Messe

Schneider Electric onthult op de Hannover Messe 2023 een reeks nieuwe technologieën en softwareoplossingen (foto: Paul Quaedvlieg)

Schneider Electric onthult op de Hannover Messe 2023 een reeks nieuwe technologieën en softwareoplossingen. Doel is om industrieën te helpen de wereldwijde problemen van energiezekerheid, efficiënt gebruik van hulpbronnen en duurzaamheid aan te pakken.

“We bevinden ons op een uniek moment in de geschiedenis, waar de wereldwijde doelstelling van koolstofneutraliteit op één lijn ligt met de behoefte op korte termijn om de energiecrisis af te remmen”, aldus Barbara Frei, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric. “We hebben een ongekende kans om deze problemen aan te pakken, maar dat vereist een mentaliteitsverandering en de juiste instrumenten. We moeten een holistische kijk hebben op energie-investeringen, waarbij we zowel efficiëntie als de overgang naar schone energieopwekking aanpakken. De technologieën voor digitalisering, automatisering en elektrificatie die we op Hannover Messe zullen presenteren, bewijzen dat oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we staan, hier en nu bestaan.”

Edge control

Schneider kondigt een aantal innovaties aan op de Hannover Messe zoals de EcoStruxure Automation Expert V23.0. De EcoStruxure Automation Expert V23.0 levert nu softwaregebaseerde, redundante automatiseringsoplossingen voor de waterontziltingsmarkt.

Motor Management

De nieuwste release van Schneider Electric’s motor management-oplossingen staat eveneens op het programma. Het wordt geleverd met nieuwe Spacial SFN-behuizingen, die apparatuur in alle omstandigheden beschermen en snellere paneelmontage mogelijk maken. De nieuwe behuizingen worden gebouwd met 35% minder CO2-uitstoot dan vorige versies, mede dankzij het gebruik van koolstofvrij staal.

GM AirSeT Performance

Met de nieuwe AirSeT, gebaseerd op zuivere lucht, breidt Schneider Electric zijn duurzame SF6-vrije portefeuille uit en versterkt deze.

Digitalisering bepaalt deels de duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric (foto: Paul Quaedvlieg)

Easy UPS 3-Phase Modular (50-250kW/400V)

De nieuwe oplossing Easy UPS 3-Phase Modular (50-250kW/400V) helpt kapitaaluitgaven te optimaliseren met een pay-as-you-grow-model en functies die de kosten van site acceptance testing verlagen doordat er geen dure loadbank meer nodig is.

PowerLogic P7 Protection Relay

PowerLogic P7 Protection Relay is een nieuw stroombeveiligings- en besturingsplatform. Het biedt een verbeterde digitale ervaring, om de complexiteit in alle stadia van de productlevenscyclus te verminderen.

Apps, analyses en diensten

Ook qua apps, analyses en diensten komt Schneider met innovaties. Zo is ETAP een nieuw en geïntegreerd, elektrisch digital twin-platform om de volledige levenscyclus van elektrische systemen te beheren, van ontwerp en engineering tot exploitatie en onderhoud.

Aveva

Nu volledig onderdeel van Schneider Electric en opererend als een onafhankelijk en autonoom bedrijf, zal Aveva haar nieuwe visie op industriële software presenteren: een onafhankelijk en op de cloudgebaseerd platform, waar bedrijven kunnen samenwerken, innoveren en gegevens delen via de verbonden industriële economie.

De experts en consultants van Schneider Electric zijn aanwezig om details te delen over het vernieuwde dienstenportfolio van het bedrijf, waaronder de onlangs gelanceerde Industrial Digital Transformation Service die industriële bedrijven helpt hun digitale transformatie te versnellen.

Ook interessant: 7 redenen om de Hannover Messe 2023 te bezoeken

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven