Ga naar hoofdinhoud

NIO opent Berlin Innovation Center gericht op in-car AI en user-experience defined vehicles

• Het nieuwe Innovation Center van NIO in Berlijn focust zich op het verder verbeteren van de user experience (foto: NIO)


NIO, fabrikant van slimme elektrische auto’s heeft in Berlijn officieel het nieuwe, 1.500 vierkante meter grote Innovation Center geopend. NIO werkt op deze nieuwe Duitse locatie aan de ontwikkeling, het testen en de validatie van op software gebaseerde technologie waarmee het merk de user experience naar nieuwe niveaus gaat brengen.

Het Innovation Center van NIO wordt de thuisbasis voor vijf teams genaamd Digital Systems, Digital Development, Digital Cockpit, Autonomous Driving (AD) en Power. De nieuwe vestiging speelt ook een belangrijke rol in de Europese energie-infrastructuur van NIO. Het Innovation Center richt zich daarbij niet alleen op R&D met een focus op Power Grid Service, maar wordt ook het operationele controlecentrum voor alle Europese Power Swap Stations.

Softwareontwikkeling

NIO heeft meer dan 10.000 R&D-experts in dienst, waarvan de meerderheid gespecialiseerd is in softwareontwikkeling op drie verschillende continenten. Met de opening van het Innovation Centre in technologiehub Berlijn gaat NIO door met het zoeken naar nieuw talent voor de verschillende teams.

User-experience defined

Het Berlin Innovation Center gaat een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van user-experience defined vehicles die via regelmatige OTA-updates (over-the-air) gedurende hun levensduur nieuwe of verbeterde functies krijgen. Het team in Berlijn gaat zich daarbij specifiek richten op de behoeften van Europese users. “De user-experience defined vehicles van NIO zijn veel meer dan softwaregedefinieerde auto’s. Onze digitale architectuur is geschikt om zeer snel nieuwe technologieën op het gebied van chipsets, sensoren, algoritmen, trainingsmodellen, cloud, connectiviteit, veiligheid en beveiliging toe te passen”, zegt Mark Zhou, Executive Vice President and Chairman of Product Committee bij NIO.

AI in-car

Het Smart System van de modellen van NIO wordt regelmatig vernieuwd door nieuwe OTA-updates of verbeteringen. Deze updates zijn gebaseerd op de feedback van users die in de loop van de tijd onder meer is verzameld door NOMI, ’s werelds eerste AI in-car companion, de NIO-app en evenementen voor users.

Firmware-over-the-air

NIO voert al sinds 2018 firmware-over-the-air (FOTA) en software-over-the-air (SOTA) updates uit om nieuwe functies en verbeteringen te introduceren voor zowel nieuwe als oudere modellen. FOTA-updates, die nog maar door een klein aantal OEM’s worden uitgevoerd, vereenvoudigen het proces van het updaten van de firmware van auto’s, waarbij tot 50 ECU’s via een veilige en snelle methode de updates uitvoeren. FOTA-updates kunnen op systeemniveau worden uitgerold, onder meer op het gebied van vermogen, de rijkwaliteit en bestuurdersassistentie. Bij deze updates zijn zowel het kernvermogenscontrolesysteem als het veiligheidscontrolesysteem, het chassiscontrolesysteem en het carrosseriecontrolesysteem van de auto betrokken.

NIO Smart Charging

NIO lanceert via een FOTA-update een nieuwe functie genaamd ‘NIO Smart Charging’, waarmee users slim om kunnen gaan met dynamische elektriciteitstarieven waarbij ze per jaar tot wel 50 procent kunnen besparen op hun elektriciteitskosten, exclusief belastingen en netkosten.

Ook interessant: NIO opent eerste Power Swap Station in Nederland (+video)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven