Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse startup MantiSpectra wint Hermes Startup Award

Het team van Mantispectra samen met Tech-Startup specialist Willem Drost (rechts) op de Hannover Messe (foto’s: Paul Quaedvlieg)

De Hermes Startup Award gaat dit jaar naar Nederland. Het jonge bedrijf MantiSpectra uit Eindhoven kreeg de felbegeerde Startup Award voor zijn ChipSense product van de jury onder voorzitterschap van Prof. Dr. Reimund Neugebauer, President van de Fraunhofer Society. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de officiële opening van de Hannover Messe op 16 april 2023 in aanwezigheid van bondskanselier Olaf Scholz.

Elk jaar eert de Hermes Startup Award een jong bedrijf voor de ontwikkeling van een uitstekend product. Het bekroonde product van dit jaar is een volledig geïntegreerde near infrared-sensor – de kleinste in zijn soort op de markt, met een oppervlakte van slechts 1 vierkante millimeter. De sensor maakt een snelle, zeer nauwkeurige analyse mogelijk en wordt rechtstreeks op de productielijn gebruikt, van waaruit hij real-time gegevens genereert.

Dit maakt het mogelijk gebreken op te sporen zodra zij zich voordoen en besparingen te realiseren door onmiddellijke kwaliteitscontrole ter plaatse, aan de productielijn. Het product wordt reeds gebruikt in de industrie, de landbouw en de levensmiddelenindustrie.

Near-infrared spectrum

“De kleine en kosteneffectieve sensor in het near-infrared spectrum is gemakkelijk te integreren en opent een hele reeks nieuwe toepassingsperspectieven. Bijvoorbeeld in de landbouw of voedselverwerking”, zegt prof. Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer Society en voorzitter van de HERMES Startup AWARD-jury.”

Elk jaar eert de Hermes Startup Award 2023 een jong bedrijf voor de ontwikkeling van een uitstekend product

Hoog niveau van technologische innovatie

Meer dan 300 startups tonen dit jaar hun innovaties op de HANNOVER MESSE. Dit betekent een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2022. Met de jaarlijkse HERMES Startup AWARD erkent Deutsche Messe een bedrijf dat jonger is dan vijf jaar. En waarvan het product of de oplossing een bijzonder hoog niveau van technologische innovatie vertoont.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven